Un grup condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB – fost KGB) a fost arestat în oraşul Ujgorod, situat la frontiera Ucrainei cu Slovacia şi Ungaria, a transmis agenţia de presă ucraineană Unian.

Se pare că grupul de aproximativ 25 de bărbaţi ar fi urmat să comită acte de sabotaj în cartierul guvernamental de la Kiev şi în alte zone din ţară, potrivit sursei citate. Membrii grupului ar fi intenţionat să se dea drept militari ucraineni din cadrul forţei de apărare teritorială pentru a ajunge în capitala ucraineană. Aceste informaţii nu au putut fi verificate din surse independente, notează dpa.

„În cadrul unei proceduri penale, conform art.111 al Codului Penal al Ucrainei privind înalta trădare a fost arestat în timpul achiziţionării de arme la Ujgorod organizatorul şi liderul acestui grup diversionist”, care s-a dovedit a fi agent FSB (fost KGB), au transmis marți agenţiile de presă ucrainene, citate de Agerpres. Acestea nu precizează dacă el este cetăţean ucrainean sau rus.

Guvernul ucrainean afirmă că echipe de spioni ruşi ar fi încercat să ajungă la Kiev şi să-l elimine pe Zelenski de mai multe ori de la începutul războiului, în 24 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.