Fenomenul de masă al jefuirii proprietăților ucrainene de către militarii ruși, tradus prin trimiterea în propria țară a zeci de tone de bunuri până acum, a fost autorizat expres chiar de dictatorul Vladimir Putin, relevă un dialog telefonic între un soldat și o cunoștință feminină de acasă. Discuția a fost dată publicității de serviciul ucrainean de informații, care de la începutul războiului profită de proasta organizare și de deficiențele sistemului de comunicații rusesc pentru a intercepta convorbirile invadatorilor, scrie Ziaristii.com.

Soldatul rus îi relatează unei femei – nu e clar dacă e vorba de mama, sora sau iubita sa – că sergentul major care comandă unitatea jefuiește în stil mare tot ce îi pică în mână. Militarul pare să se scuze, totuși, și explică faptul că, dacă nu fură el, lucrurile vor fi oricum însușite de alt camarad de-al său, deoarece „există un ordin” semnat chiar de Putin care permite aceste acte de banditism și prevede că aceia care le comit nu pot fi pedepsiți.

Rusul îi relatează interlocutoarei că și-a găsit cizme militare ucrainene incomparabile calitativ cu cele pe care le primise de la propria sa armată, mult mai ușoare și cu un sistem de ventilare. „Cele pe care le avem noi au două kilograme fiecare”, spune combatantul rus.

„Scopul meu este să fur în timpul acestei misiuni o placă… o placă de vestă blindată, dar una simplificată și scumpă“

R: militar rus

W: femeia cu care discută la telefon

“(R): Starșina (sergent major – n. red.) noastră s-a lăsat păgubașă aici, a jefuit televizoare, mașini de spălat, un grătar impresionant de 250.000 de ruble… Practic, pune mâna pe tot, totul pentru el. Îți repet, dacă nu luăm noi, va lua altcineva. Iar jafurile au fost permise de Putin. Există un ordin care… pe scurt, nu este pedepsit penal faptul că noi jefuim. Este permis.

(W): Mhm.

(R): Putin a permis acest lucru. A dat un ordin prin care se permite jefuirea în timpul ostilităților. Mi-am găsit cizme de luptă, ucrainene.

(W): Serios?

(R): De la armata ucraineană. Stau în aceste cizme și sunt ca niște… știi… ca niște papuci. Doar papuci. Ușoare ca naiba. Cele pe care le avem noi au 2 kg fiecare. Piciorul transpiră în ele, dar astea au curenți de aer, sunt făcute din material ventilat. Sunt al dracului de grozave, o să-ți fac o poză. Scopul meu este să fur în timpul acestei misiuni o placă… o placă de vestă blindată, dar una simplificată și scumpă. Cizmele le-am prădat deja pentru mine. Am cizmele. Acum trebuie să găsesc o uniformă bună, MultiCam, de o calitate bună“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.