Graham Ellison, profesor în cadrul Universităţii Harvard, este de părere că Vladimir Putin este conştient de faptul că dacă va pierde războiul pe care l-a declanşat în Ucraina, va muri, scrie Epochtimes-romania.com.

Potrivit Ziare.com, Ellison a scris despre acest lucru în revista germană Der Spiegel.

„Cred că Putin crede pe bună dreptate că, în cazul unei înfrângeri clare, îşi va pierde puterea şi, eventual, viaţa”, a declarat Ellison, care a mai precizat că rezultatul războiului este indisolubil legat de soarta liderului de la Kremlin.

Totodată, profesorul american avertizează că dacă Rusia va câştiga acest război agresiv împotriva Ucrainei, Putin ar rămâne în istoria ţării sale drept unul dintre marii lideri militari.

„Dar dacă pierde, toate visele lui sunt ameninţate – probabil căderea, probabil moartea sa. Important este că Putin acţionează raţional şi deliberat. Îşi cunoaşte posibila soartă. Şi asta îl face atât de periculos”, a subliniat profesorul universitar, adăugând că dacă dictatorul rus va trebui să aleagă între această înfrângere şi escaladarea violenţei şi distrugerii, o va alege pe cea din urmă.

„Va fi vorba despre o alegere clară între propria sa viaţă şi viaţa altora. Putin nu ezită să omoare oameni, chiar şi în număr foarte mare. Acest lucru este deja evident la Mariupol”, a explicat Ellison.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.