Ambasada Rusiei în Statele Unite a cerut Casei Albe și Departamentului de Stat să elibereze vize ministrului rus de externe Serghei Lavrov și tuturor membrilor delegației ruse pentru a participa la Adunarea Generală a ONU din septembrie, scrie Newstrack, care citează TASS.

„Ambasada a solicitat deja Casei Albe, Departamentului de Stat să îndeplinească obligațiile țării pe teritoriul căreia se află sediul ONU și să elibereze imediat vize ministrului și tuturor membrilor delegației ruse”, a declarat miercuri, vizibil jenat, Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington.

Diplomatul rus a acuzat Statele Unite că „au creat în mod repetat dificultăți pentru partea rusă în legătură cu călătoriile de lucru, inclusiv prin intermediul ONU”.

„Vom continua să insistăm pentru a asigura intrarea nestingherită a tuturor reprezentanților Federației Ruse care participă la evenimentele celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU”, a adăugat diplomatul.

Serghei Lavrov este tratat ca un reprezentant al unei țări de mâna a treia, agresivă și nealiniată la normele internaționale, în special de la invadarea Ucrainei. Oficialul rus a mai fost protagonistul unui moment umilitor, când a trebuit să plece mai devreme de la summitul G20 din Indonezia, unde nu era băgat de nimeni în seamă, fiindu-i chiar refuzată o întâlnire pe care i-o solicitase secretarului de stat american Antony Blinken.

6 COMENTARII

 1. Viza e obligatorie. Că le place sau nu le place americanilor câtă vreme sediul ONU e la New York un diplomat dintr-o țară membră ONU, mai ales un ministru de externe, trebuie să poată avea posibilitatea să fie prezent la lucrări. Au primit viza Gadafi, Hrușciov și Ceaușescu. Ne place, nu ne place, lumea e diversă. Unii poartă turban, alții poartă cravată, Jelenski stă doar în tricou. Diplomația își are rostul ei. Sau ne bazăm doar pe artilerie și tancuri? dhttps://i.guim.co.uk/img/static/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2009/09/23/qaddafi460x276.jpg?width=620&quality=85&fit=max&s=40f5a6fa7ee3ad7e30cbc03b6eac5232

  • Diplomație este atunci când stai pe curul tau in tara și nu îți trimiți armata Intr o anumită țară sa ii omoare pe aia și pe urmă vrei sa fi tratat că diplomat.Eu in locul Americii i as da Douala ochii.Nul le are ruine imbecililor astora de rusi

 2. Pai, pe artilerie se bazează „diplomatul” care nu are viză și insistă că Rusia vrea „libertate”…

 3. Rusia, a fost cumva exclusa din ONU?
  Serghei Lavrov, vrem nu vrem, este REPREZENTANTUL legal, al unei tari membre (inca), a ONU! Obligatoriu sa primeasca viza, fara a fi umilit (atat el, cat si tara lui)!
  In statutul ONU, este prevazut ,,interzicerea acorarii vizei”, reporezentantului unei tari membre?
  Atituinea Congresului, a Presedintelui SUA, fata de acest subiect, este foarte puerile!

 4. Căta vreme individul şi şeful lui încalcă toate normele şi declaraţiile ONU, ce să caute la New York. Să-şi faca Putin şi Lavrov organizaţia lor.
  ONU este în SUA şi ca să ajungi acolo îţi trebuie viză americană, care este suspendata pentru oligarhii ruşi din jurul lui Putin. Aşa că stai acasa tovarisci şi roagă-te să n-o expulzeze occidentalii si pe fică-ta.

Comments are closed.