Oficialii ruşi au închis un pod cheie spre Crimeea şi au fugit de teama unui atac, potrivit unor rapoarte ucrainene preluate de Express.co.uk, scrie Epochtimes-romania.com.

Podul Crimeii, cunoscut şi sub numele de Podul Kerci, leagă Rusia continentală de peninsula anexată de Moscova în 2014. Unii ruşi au supranumit structura rutieră şi feroviară „podul lui Putin”, deoarece a fost conceput pentru a lega Crimeea de reţeaua de transport a Rusiei.

Tensiunile sunt la cote înalte în Crimeea, care a fost ţinta mai multor atacuri în ultimele săptămâni, fiind vizate baze aeriene şi militare.

Canalul de televiziune ucrainean 24 a afirmat ieri (16 august) că Moscova a ordonat închiderea podului Crimeei peste noapte de teama unui atac din partea Ucrainei, potrivit Kyiv Post.

Ziarul citează surse neidentificate care au declarat că se aşteaptau ca oficialii locali ruşi să părăsească peninsula marţi seara.

„Potrivit canalului ucrainean 24, Rusia a închis podul Kerci din Crimeea până mâine dimineaţă la ora 6, temându-se de un posibil atac din partea Ucrainei.”

„Sursele canalului spun că oficialii locali ruşi vor părăsi peninsula în această noapte”, a scris Kyv Post.

Acest lucru survine în contextul în care Rusia a acuzat sabotori pentru exploziile de la una dintre bazele sale militare din Crimeea, în timp ce Kievul a lăsat să se înţeleagă că este responsabil.

Oficialii ucraineni au declarat că strategia lor a fost de a distruge liniile de aprovizionare care sprijină invazia Rusiei.

Exploziile de marţi au cuprins un depozit de muniţii de la o bază militară din nordul peninsulei, perturbând trenurile şi forţând evacuarea a 2.000 de persoane dintr-un sat din apropiere, potrivit oficialilor ruşi şi agenţiilor de ştiri.