Unul din propagandiștii cei mai înrăiți ai Kremlinului intoxică publicul din Rusia cu cele mai abjecte minciuni. Ultima minciună se referă la faptul că europenii susțin Ucraina, fiind supărați din cauza înfrângerilor pe care le-au suferit în fața Rusiei de-a lungul secolelor, scrie Newsweek.ro.

„Țările occidentale încă sunt incapabile să ne ierte pentru înfrângerile pe care le-au suferit în campanii împotriva Rusiei”, a spus Dmitri Kiseliov.

Probabil referindu-se la decizia Suediei de a se alătura NATO, după decenii de neutralitate militară, propagandistul rus a spus: „Suedezii nu ne iartă pentru umilirea armatei [regelui] Carol al XII la Bătălia de la Poltava iar acum ei cer terminarea Rusiei tocmai din cauza Poltava. Dar ei n-au curajul să lupte ei așa că au găsit unii neghiobi în Ucraina să lupte cu Rusia”.

Kiseliov a afirmat apoi că francezii nu pot ierta Rusia pentru Bătălia de la Borodino „care a reprezentat un eșec strategic pentru campania împotriva Rusiei a marii armate a lui Napoleon, o armată de 600.000 de oameni”. El enumeră apoi țările europene ocupate de Napoleon care au dat soldați în armata acestuia, punând accent pe statele germanice.

Așa-zisul jurnalist rus nu precizează, însă, nimic desore faptul că Imperiul Britanic de la acea vreme a susținut Rusia în conflictul împotriva lui Napoleon. În schimb, într-o emisiune din luna mai, Kiseliov a amenințat că Marea Britanie va fi transformată într-un „deșert radioactiv” din cauza susținerii militare acordate Ucrainei, amintește HotNews.

Dmitri Kiseliov a susținut apoi că germanii sunt supărați pentru că au fost învinși de trupele rusești în al Doilea Război Mondial. Nu zice nimic, însă, despre ajutorul militar masiv dat de americani, nici de fronturile deschise de britanici și americani pentru a slăbi presiunea germană pe frontul din est, nici despre milioanele de ruși care au murit atunci în război, fiind aruncați în luptă fără a avea vreo experiență de un Stalin care, la fel ca Putin acum, nu dă nicio rublă pe viața umană.

„Incidental, în afară de germani, mii de italieni și români au luat parte la Bătălia de la Stalingrad”, a continuat Kiseliov, fără să mai precizeze apoi că România a întors apoi armele și a luptat de partea Uniunii Sovietice și a Aliaților.

„În ceea ce privește Berlinul, în afară de diviziile germane el a fost de asemenea apărat de divizia SS Nordland care a fost alcătuită din danezi, olandezi și norvegieni”, a mai spus Kiseliov.

Dmitri Kiseliov e același propagandist care a afirmat că Rusia e o țară mult mai liberă decât sunt statele occicentale.

„Comparativ cu Occidentul, Rusia este o țară foarte liberă. Există o competiție a opiniilor în țara noastră dar Europa regresează în această privință.

Noi am trecut deja prin asta, când, din cauza opiniilor lor, oamenii au fost sancționați sau chiar mai rău. În Occident s-a ajuns la asta”, a afirmat el.