Vladimir Putin s-a lăudat că armele rusești sunt „cu zeci de ani” înaintea rivalilor occidentali, în discursul de la expoziția de armament de la Moscova, scrie Newsweek.ro.

Delegații din peste 70 de țări au participat la Army-2022 pentru a profita de cele mai bune oferte bune la echipamentul rusesc.

Putin s-a oferit să le livreze aliaților săi arme rusești și i-a invitat la exerciții militare comune. Liderul de la Moscova a reîntărit în cursul zilei de luni relația cu dictatorul din Coreea de Nord, Kim Jong-un.

„Suntem gata să oferim aliaților noștri cele mai moderne tipuri de arme, de la arme de calibru mic până la vehicule blindate și artilerie la aviație de luptă și vehicule aeriene fără pilot”, a mai spus Putin.

„Aproape toate au fost folosite de mai multe ori în operațiuni reale de luptă”, a adăugat președintele Rusiei.

Soldații ruși se plâng că nu au arme moderne și echipament militar adecvat pentru a lupta cu armele primite de ucraineni din Occident.

Sistemul de artilerie HIMARS continuă să facă ravagii printre trupele lui Putin.

Un parașutist rus spune că generalii folosesc „tacticile bunicilor noștri”.

„În zilele următoare am mers la poligonul de tragere, unde în cele din urmă mi-am luat mitraliera. S-a dovedit că mitraliera mea avea cureaua ruptă și era doar ruginită. Chiar în prima noapte de tragere, cartușul s-a blocat”.