Uniunea Europeană intenționează să utilizeze veniturile din activele înghețate ale rușilor sancționați pentru a reconstrui Ucraina. Acest lucru a fost anunțat într-o telegramă de șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andrei Yermak, scrie Newsweek.ro, care citează Bloomberg.

„Uniunea Europeană intenționează să utilizeze veniturile din activele înghețate ale rușilor care au fost sancționați pentru a reconstrui Ucraina. UE intenționează, de asemenea, să inițieze emiterea de datorii în aceleași scopuri”, a spus Ermak.

În plus, a menționat el, FMI va lua în considerare posibilitatea confiscării rezervelor valutare ale Băncii Centrale a Rusiei.

„Aceștia sunt pași pe care Ucraina îi sprijină. În planul de sancțiuni, grupul lui McFaul-Ermak a menționat că Rusia trebuie să plătească pentru tot răul pe care l-a comis în Ucraina”, a subliniat șeful Serviciului de Securitate.

Grupul internațional de lucru pentru sancțiuni împotriva Rusiei a fost înființat la inițiativa președintelui Volodimir Zelenski.

Grupul este condus de șeful Biroului Președintelui, Andrei Yermak, și de directorul Institutului Freeman-Spogley pentru Studii Internaționale (FSI) și de consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, ambasadorul Michael McFaul.

În aprilie, grupul a prezentat un Plan de acțiune pentru sancțiuni, care conține recomandări pentru comunitatea democratică internațională cu privire la un set de măsuri economice suplimentare menite să forțeze conducerea rusă să pună capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil pentru a maximiza costul agresiunii pentru Rusia.

Planul se concentrează pe 10 domenii cheie ale politicii de sancțiuni, inclusiv recunoașterea Rusiei și a Belarusului ca sponsori ai terorismului și a forțelor armate ruse ca organizație teroristă; interzicerea totală a exporturilor rusești de energie; extinderea sancțiunilor împotriva sectorului financiar din Rusia și Belarus; întărirea sancțiunilor de transport și asigurări; extinderea și consolidarea embargourilor comerciale și a sancțiunilor personale.

Pe 10 mai, grupul a prezentat al doilea document elaborat: Foaia de parcurs pentru sancțiuni energetice.

Pe 12 mai, Yermak a declarat că peste 30% din Planul de acțiune McFaul-Yermak pentru întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei a fost implementat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.