Teroristul planetar Vladimir Putin pregătește adevărata catastrofă a Rusiei: în 7 luni și jumătate, a epuizat 16% din rezervele de aur și valută ale țării pe care o cinduce. Mai precis, pe „operațiunea militară specială” din Ucraina a cheltuit 102,5 miliarde de dolari din totalul de 643,2 miliarde de dolari existenți la data de 18 februarie, scrie Ziaristii.com.

Dezvăluirea șocantă a fost făcută de Andrei Ilarionov, fost consilier-șef pe probleme economice al tiranului de la Kremlin.

Ilarionov a declarat pentru publicația germană Die Welt, citată de site-ul Obozrevatel.com, că fostul colonel KGB mai are bani suficienți la dispoziție pentru încă 17-18 luni, adică un an și jumătate, deși inițial calculase să-i ajungă pentru 4 ani!

„Dacă Occidentul nu ar fi înghețat 300 de miliarde de dolari la începutul războiului, rezervele rusești ar fi fost suficiente pentru 47 de luni de război”

Tace de frică. „Există o catastrofă iminentă despre care Putin știe și despre care nu vrea să vorbească, pentru că este periculoasă pentru el. Și aproape nimeni din Occident nu vede sau nu știe despre ea.”

S-a „topit” aurul. „Este o catastrofă care se dezvoltă foarte dinamic. Rezervele au scăzut oficial cu 16% în cele 7 luni și jumătate de război. Aceasta este doar jumătate din imagine.”

L-a „înghețat” Occidentul. „Cu 6 zile înainte de începerea războiului, rezervele erau de 643,2 miliarde de dolari, iar de atunci au scăzut cu 102,5 miliarde de dolari, ceea ce dă cele 16 procente specificate. Dacă Occidentul nu ar fi înghețat 300 de miliarde de dolari la începutul războiului, rezervele rusești ar fi fost suficiente pentru 47 de luni de război.”

„A luat o serie de măsuri agresive: referendumuri, mobilizare parțială, teroare cu explozii, retorică agresivă împotriva Occidentului, șantaj nuclear. Este rezultatul disperării lui Putin” 

Tactică agresivă. „De aceea, Putin a contat pe patru ani de război. Cu toate acestea, din cauza sancțiunilor, vor fi, în total, cel mult doi ani, iar de acum – doar 17-18 luni. Nu trebuie să ne așteptăm la nimic, se vede deja. A luat o serie de măsuri agresive: referendumuri, mobilizare parțială, teroare cu explozii, retorică agresivă împotriva Occidentului, șantaj nuclear. Acesta este rezultatul disperării lui Putin. El vrea să pună capăt războiului prin întărirea sa.”

Merge la intimidare. „Ridică mizele peste tot în actuala escaladare, pentru a avea o monedă de schimb în negocierile pentru un acord mai mult sau mai puțin acceptabil – în maniera Minsk-3, Istanbul-1 sau altceva. El încearcă să intimideze Ucraina, Europa și Statele Unite pentru a ajunge la o înțelegere prin negocieri.”