Preşedintele sirian Bashar al-Assad ar fi promis că trimite 40.000 de luptători sirieni pentru a ajuta Rusia în războiul din Ucraina, scrie Epochtimes-romania.com, care citează canalul NEXTA.

Direcţia Principală de Informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării a susţinut că mercenarii sirieni văd participarea la război de partea rusă ca pe o şansă de a dezerta în continuare şi de a migra ilegal în ţările UE.

Comandamentul bazei militare ruseşti Khmeymim (bază aeriană siriană, operată în prezent de Rusia) a primit instrucţiuni să trimită zilnic până la 300 de luptători în Ucraina. În viitorul apropiat, armele şi echipamentele militare vor fi transferate din Siria în Rusia şi Bielorusia.

Potrivit sursei citate, în timpul recrutării, mercenarilor li se promite că vor fi folosiţi doar pentru a asigura paza teritoriilor ocupate. Dar, recent, au început să se răspândească printre ei informaţii despre participarea lor directă la operaţiunile de luptă împotriva armatei ucrainene. Acest lucru a scăzut semnificativ moralul sirienilor.

În plus, peste 30 de luptători care au fost răniţi în luptele împotriva ucrainenilor au sosit recent la baza militară Khmeymim. Acest lucru ar fi dus la refuzul de a participa la operaţiuni de luptă al unora dintre militarii ce urmează a fi trimişi în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.