O altă greşeală a propagandei ruse pune Kremlinul într-o lumină proastă. Ministerul rus al Apărării a publicat, cu mândrie, imagini cu un atac cu rachete asupra unei presupuse baze de „mercenari polonezi şi germani”, scrie Epochtimes-romania.com.

Concret, general-locotenent Igor Konaşenkov a susţinut că Rusia a distrus duminică o bază a „mercenarilor străini” din Ucraina. Ofiţerul a susţinut că forţele armate ruse au ucis cu o lovitură de arme de înaltă precizie peste 100 de „mercenari” şi au rănit peste 50 soldaţi polonezi şi germani în zona Zolociv din regiunea Harkiv.

„Armele de înaltă precizie ale Forţelor Aerospaţiale Ruse au lovit punctul de desfăşurare temporară a mercenarilor străini în vecinătatea satului Zolociv, regiunea Harkiv. Peste o sută de militanţi din Polonia, precum şi din Germania, au fost ucişi şi peste 50 răniţi”, a declarat Konaşenkov.

În sprijinul spuselor sale, acesta a prezentat şi fotografii. Problema este însă că fotografiile cu care Konaşenkov „documenta” distrugerea bazei de „mercenari” au mai fost publicate şi pe 27 iulie, când ruşii au susţinut că au lovit trupele ucrainene.

În aceste condiţii, cu o dovadă falsă, afirmaţiile făcute de ministerul rus devin simple vorbe fără acoperire.