Cadavrul Karinei Ierşova, o tânără ucraineancă despre care presa a relatat că a fost violată, torturată şi împuşcată în cap de ruşi a fost descoperit aruncat într-o grădină din suburbia asediată a Kievului. Modul în care arată cadavrul spune multe despre suferinţele prin care a trecut tânăra înainte de a îşi da ultima suflare, dar şi despre cei care au ucis-o, scrie Epochtimes-romania.com.

Karina Ierşova, care şi-a pierdut unghiile în aparenta luptă pentru viaţa ei, avea o jumătate de cap lipsă.

„A fost împuşcată de la mică distanţă. Aproape jumătate din cap îi lipsea”, a declarat Andrii, tatăl vitreg al tinerei.

După ce Ierşova a dispărut luna trecută, mama ei, Olena Dereko, a cerut oamenilor pe reţelele de socializare să „mă ajute să-mi găsesc fiica”, a relatat The Sun.

Un prieten al mamei angoasate a anunţat ulterior soarta tinerei.

„Prieteni, veşti teribile. Rasiştii au ucis-o pe fiica prietenei mele, Karina Ierşova. Durerea este îngrozitoare”, a scris Olesia Vasileţ pe Facebook, potrivit site-ului de ştiri.

„A fost batjocorită, violată şi apoi împuşcată în gunoi. Astăzi, mama mea a aflat că a fost ucisă şi a creat un grup de ajutor”, a scris ea.

„Vă rog să mă ajutaţi să o îngrop, o cunoşteam pe această copilă de ani de zile, am învăţat-o engleza, era o fată foarte inteligentă şi talentată”.

La înmormântarea Ierşovei, Olena a încercat să deschidă sicriul pentru a o vedea pentru ultima dată pe unica ei fiică, dar soţul ei, Andrii, a tras-o deoparte pentru a nu vedea rămăşiţele mutilate, potrivit Telegraph.

Familiei i s-a spus că Ierşova a suferit o „moarte violentă” şi că avea „răni” pe corp, dar autorităţile nu le-au dezvăluit detalii şi au îndemnat-o pe Olena să nu vadă imagini cu cadavrul.

„Nu am văzut partea de jos a corpului ei, doar partea de sus, dar ceea ce am văzut în partea de sus, nu putem decât să ne imaginăm ce poate fi pe restul corpului ei”, a declarat tatăl vitreg.

Fotografii macabre au arătat că pielea de pe mâinile Ierşovei – care încă mai purtau inele de argint pe degete – era arsă, dezvăluindu-i oasele, a relatat Telegraph.

Nouă dintre unghiile ei fuseseră smulse. Cea rămasă era încă vopsită în roz.

„Era ca şi cum ar fi încercat să lupte”, a declarat Andrii pentru Telegraph, care a relatat că Ierşova a fost găsită, de asemenea, cu un garou în jurul piciorului, după ce se pare că ar fi încercat să oprească sângerarea în urma unui foc de armă.

Andrii a spus că era bine cunoscut faptul că trupele ruseşti brutale au violat femei şi fete ca parte a campaniei lor de teroare.

„Nu am auzit de vreo femeie care să fi fost ucisă în mod violent fără să fi fost violată”, a declarat el pentru ziar.

„Persoanele care au fost ucise fără a fi violate par să fi fost cele care au fost bombardate. Pe acei oameni care au fost împuşcaţi şi torturaţi, soldaţii i-au violat aproape de fiecare dată”, a adăugat Andrii.

Ierşova, care închiriase un apartament cu un prieten, lucra ca administrator într-un local de sushi şi avea în plan să îşi lanseze propria mică afacere.

„Când a început invazia la scară largă, am rugat-o să vină la Irpin, dar nu şi-a dat seama cât de gravă era situaţia”, a spus Olena.

A doua zi după declanşarea invaziei, pe 24 februarie, părinţii au fost evacuaţi din Irpin pe fondul bombardamentelor şi mutaţi la Odesa.

„Am rugat-o pe Karina să plece din Bucea, dar ea nu a crezut că va fi atât de periculos”, au spus părinţii.

În 2014, familia a fost nevoită să fugă din Doneţk când ruşii au invadat oraşul şi a călătorit în regiunea Kiev, unde au luat-o de la capăt.

„Ne-am salvat copilul din Doneţk în 2014, dar am pierdut-o în 2022 în regiunea Kiev”, a spus tatăl vitreg

El a spus că va învăţa să vorbească ucraineană pentru a se distanţa şi mai mult de Rusia, adăugând că „soldaţii ruşi nu sunt oameni. Ei sunt animale”.

Olena a adăugat: „Cum pot să mă simt când cineva mi-a luat singurul copil? Am plâns tot ce am avut. Acum nu mai am lacrimi”.

Vestea morţii barbare a Ierşovei vine pe fondul unui raport potrivit căruia monstruoasele trupe ruseşti au „violat sistematic” 25 de fete şi femei ucrainene, dintre care unele aveau doar 14 ani, după ce le-au găsit ascunse împreună în Bucea.

Liudmila Denisova, comisarul naţional pentru drepturile omului, a declarat pentru BBC că victimele au fost atacate după ce au fost găsite în „subsolul unei case din Bucea”, suburbia brutalizată a capitalei Kiev, unde au fost găsite sute de cadavre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.