Liderul Dumei de stat, Viacheslav Volodin, a avertizat Europa că va provoca un conflict nuclear dacă va continua să trimită mai mult armament Ucrainei, scrie Ziare.com.

Avertismentul a fost făcut după ce fostul ministru de Externe al Poloniei Radoslaw Sikorski a anunțat că Occidentul ar putea trimite Ucrainei mai mult armament. Acesta a susținut că livrarea de armament este justificată în contextul în care preşedintele Vladimir Putin a încălcat Memorandumul de la Budapesta privind Asigurările de Securitate din 1994.

Fostul ministru a mai precizat, într-un interviu acordat postului de televiziune ucrainean Espreso TV, că armele ”i-ar oferi Ucrainei oportunitatea de a îşi apăra independenţa”.

”Cu astfel de deputați, europenii vor avea probleme mult mai grave decât cele cu care se confruntă în prezent (refugiați, inflație record, criză energetică). Sikorski provoacă un conflict nuclear în centrul Europei. Nu se gândește nici la viitorul Ucrainei, nici la cel al Poloniei.

Dacă propunerile sale vor fi puse în aplicare, aceste țări vor dispărea, la fel ca și Europa”, a scris deputatul rus pe Telegram, după declarațiile fostului ministru polonez, în prezent membru al Parlamentului European.

Liderul Dumei de stat a mai scris că Sikorky” trebuie să fie examinat de un psihiatru și să stea acasă sub supraveghere.”

”Tocmai din cauza unor oameni precum Sikorski este necesară eliberarea Ucrainei nu numai de ideologia nazistă, ci și demilitarizarea acesteia, asigurând statutul de țară fără arme nucleare”, a mai scris Volodin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.