În oraşul ucrainean Irpin, regiunea Kiev, ocupanţii ruşi l-a împuşcat mortal pe corespondentul New York Times – Brent Renaud – în vârstă de 51 de ani, scrie Epochtimes-romania.com.

„Ocupanţii ucid cu cinism chiar şi jurnalişti din mass-media internaţională, care încearcă să arate adevărul despre atrocităţile trupelor ruse în Ucraina. Un corespondent în vârstă de 51 de ani al celebrului ziar New York Times a fost împuşcat astăzi în oraşul Irpin”, a declarat consilierul ministrului Afacerilor Interne, Anton Geraşcenko.

Potrivit lui Geraşcenko, încă un jurnalist a fost rănit, fiind transportat la spitalul Okhmatdet din Kiev, unde primeşte primul ajutor medical.

„Eu şi colegul am traversat primul pod din Irpin. Am încercat să ajungem pe cel de-al doilea pod pentru a observa cum se deplasează refugiaţii. Cineva a fost de acord să ne ducă până la pod, dar imediat ce am urcat în maşină, spre noi au început să împuşte. Şoferul s-a întors din drum, pentru a pleca cât mai departe de acolo, şi în acel moment am fost rănit. Am văzut că şi prietenul meu, Brent Reno, la fel, a fost rănit la gât. Ne-am despărţit şi nu ştiu ce s-a întâmplat cu el mai departe, eu fiind transportat aici cu o ambulanţă”, a mărturisit jurnalistul rănit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.