Oficialii de la Kiev știu absolut totul despre planurile criminale ale dictatorului rus Vladimir Putin pentru a captura Ucraina, susține șeful spionajului militar din Ucraina (GRU), generalul Kirilo Budanov. Doar președintele rus și ministrul Apărării, Serghei Șoigu, mai vor să continue războiul. În rest, cei mai mulți generali s-au pronunțat pentru încetarea ostilităților de pe front și retragerea trupelor, fiindcă armata rusă a suferit pierderi imense, pe care niciodată în istoria sa nu le-a mai înregistrat în doar două săptămâni de conflict armat, scrie Ziaristii.com.

Generalul Kirilo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GRU) – spionajul militar al fostei republici sovietice -, a făcut dezvăluiri uluitoare într-un inteviu acordat postului de televiziune Ucraina 24. Cele mai importante afirmații au fost preluate de site-ul Obozrevatel.com.

„Acum au mai rămas doi oameni care sunt absolut deschiși în favoarea continuării ostilităților pe teritoriul Ucrainei. Aceștia sunt Putin și Șoigu. Până și generalii Federației Ruse sunt împotrivă. Unii sunt mai activi, alții sunt doar tăcuți, chiar sabotând unele ordine ale conducerii ruse”, a spus generalul ucrainean Kirilo Budanov.

VIDEO: Dezvăluirile generalului Kirilo Budanov, șeful GRU ucrainean

Vestea bună e că serviciile secrete ucrainene sunt repede anunțate despre orice decizie luată de către puterea de la Kremlin.

Gen. Kirilo Budanov, șeful GRU: „Cunoaștem aproape toate planurile lor. De îndată ce orice idei se nasc în birourile mari de la Kremlin, știm imediat despre ele. Spun din nou că orice încercare de a ocupa Ucraina prin mijloace militare va eșua. 18 grupuri tactice de batalion și-au pierdut complet capacitatea de luptă, alte 13 au fost complet distruse. 31 de grupuri tactice de batalion și-au pierdut efectiv capacitatea de luptă în două săptămâni. Acestea sunt pierderi teribile, pe care rușii nu le-au mai avut niciodată”.

Invadatorii vor să-și întărească ofensiva cu luptători aduși din Transnistria, Abhazia și Osetia

Generalul Budanov a făcut observații deosebit de interesante pentru canalul Ucraina 24.

Rușii mobilizează noi unități pentru a-și revitaliza ofensiva. „În această etapă, remarcăm că toate visele ocupatorilor s-au spulberat. Înaintarea lor s-a împotmolit. Practic, nu mai au resurse și forțe pentru a continua ofensiva. De aceea, pe de o parte, se mobilizează noi unități din Rusia pentru a fi transportate în Ucraina, pe teritoriile ocupate din Donețk, Lugansk și Crimeea. Pe de alta, se mobilizează unități pentru alte teritorii din Ucraina, din raioanele din est și centru. Ofensiva este însă diminuată, ei și-au pierdut sarcinile de luptă și tocmai de aceea, prin relocarea de noi unități, se încearcă revitalizarea ei. Adică, unitățile care se află pe front de două săptămâni să fie înlocuite cu altele.”

Putin mizează pe luptătorii străini. „Avem informații că vor să aducă luptători din alte colțuri ale lumii, cum ar fi din Transnistria (regiune separatistă din republica Moldova – n. red.), Abhazia și Osetia de Sud (regiuni separatiste din Georgia – n. red.). Documentele care atestă aceste lucruri au fost confiscate și se află în posesia noastră.”

Șantaj nuclear. „Văzând că au pierdut ofensiva, ei încearcă să ne provoace din nou cu șantajul nuclear, pe teritoriul Centralei de la Cernobîl. Ăsta este terorism nuclear, catastrofă ecologică groaznică care va acoperi atât teritoriul Europei, cât și pe cel al Rusiei. Avem informații că vor să producă incendieri pe scară largă ale deșeurilor nucleare radioactive, care se vor fi transforma în nori radioactivi, purtați în funcție de bătaia vântului, sau folosirea artileriei în zona depozitelor nucleare. Rezultatul va fi același.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.