Artem Kucher, un băieţel de cinci ani considerat un „copil minune al şahului” în Ucraina, a decis să strângă fonduri participând la un concurs de şah organizat în scopuri caritabile pentru a cumpăra un tanc şi veste antiglonţ pentru Forţele Armate ale Ucrainei, scrie Epochtimes-romania.com.

Tânărul jucător de şah i-a povestit unui corespondent Ukrinform despre intenţiile sale duminică, 10 iulie, în timpul unei partide cu toţi doritorii în aer liber, în Vinnîţea.

„Joc şah de nouă luni şi mă descurc bine. Cred că cei care joacă cu mine sunt interesaţi de o partidă, pentru că am a doua categorie de adulţi. Vreau să ajut forţele armate şi de aceea joc pe bani. Vreau ca aceşti bani să fie folosiţi pentru a cumpăra un tanc pentru soldaţi. Şi veste antiglonţ”, a declarat Artem.

Băiatul spune că nu îi este frică să joace şah nici cu copii, nici cu adulţi. El este sigur că va învinge toţi adversarii, aşa cum face armata ucraineană.

După cum a declarat Oleksandr Kucher, tatăl tânărului şahist, pentru Ukrinform, organizarea în aer liber a unui concurs de şah caritabil în sprijinul Forţelor Armate ale Ucrainei este o iniţiativă comună a lui Artem, a familiei sale şi a clubului de şah Romantik. Aceştia au aflat că tinerii sportivi au organizat astfel de concursuri în alte oraşe cu toţi cei care doresc, şi speră să strângă fonduri pentru armată şi în Vinnîţea.

Ei vor ca apărătorii Ucrainei să aibă tot ce le trebuie şi să poată rezista în lupta cu invadatorii ruşi. Adversarii micului şahist lasă cât de mulţi bani doresc într-o cutie pentru donaţii.

Serviciul de presă al Federaţiei Regionale de Şah din Vinnîţea notează că toate fondurile strânse de Artem la concursurile de şah în scop caritabil vor fi transferate pentru nevoile Forţelor Armate.