Soldații ruși refuză să atace și să saboteze ordinele conducerii. Unele dintre unitățile lor sunt în pragul revoltei, scrie Newsweek.ro.

Un soldat rus din regiunea Krasnodar, vorbind cu mama sa, a declarat că s-a săturat să „stea și să privească cum suntem loviți în timp ce noi nu putem face nimic ca răspuns”.

Soldatul rus se plânge că unitatea sa este comparată cu un „regiment al morții”. Acesta a depășit deja pe toți ceilalți în ceea ce privește numărul de victime. Așa că nu mai vrea să fie „carne tocată”.

Adaugă că 90 la sută dintre colegii săi au refuzat să se alăture noii ofensive: „Din 150 de oameni ca noi, sunt 130 ca mine.

Spune că a sosit un preot atunci când colonelul nu a reușit să-i convingă să atace. Când generalii s-au oferit să conducă coloana care mergea spre front, atât colonelul, cât și preotul au refuzat. Au spus că au „alte sarcini”, potrivit presei ucrainene.

Comandamentul nu reacționează la astfel de sabotaje, deoarece „toată lumea are o mitralieră și muniție”. Nimeni nu știe ce e în capul unui om. Unii soldați ruși preferă să se împuște în picior și să fie trimiși înapoi în Rusia pentru a nu participa la ceea ce Vladimir Putin numește o „operațiune militară specială” în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.