Jurnalistul Christo Grozev de la site-ul independent de investigații Bellingcat a declarat că în jur de 150 de ofițeri ai serviciului secret de la Moscova, FSB, au fost concediați sau arestați, potrivit canalului independent Nexta TV. Printre aceștia se numără și generalul-colonel Serghei Beseda, șef al serviciului extern, scrie Digi24.ro.

Vladimir Putin, fost agent KGB, a dispus epurări în serviciul secret în rândul celor care au furnizat Moscovei informații eronate în legătură cu realitatea de pe frontul din Ucraina.

Informații în legătură cu aceste mișcări au început să apară încă de la începutul lunii martie, când jurnaliștii relatau că președintele rus a „decapitat” departamentul de informații externe al Serviciului Federal de Securitate, și i-a pus în arest la domiciliu.

„Serghei Beseda, șeful Serviciului, și adjunctul său Bolukh, au fost plasați în arest la domiciliu, potrivit surselor mele din interior”, preciza jurnalistul rus de investigații Andrei Soldatov.

Serviciile de informații occidentale sunt de părere că Putin se așteptase să facă progrese mult mai rapide în invazia din Ucraina, lansată pe 24 februarie.

„Oamenii nu i-au explicat clar președintelui Vladimir Putin realitatea situației”, a declarat sub protecția anonimatului o sursă din serviciul de informații francez, pentru The Moscow Times. Sursa susține că serviciile rusești au făcut tot posibilul ca „Putin să nu primească prea multe vești proaste”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.