A fost lansat în spațiul public un nou fals filmat de militarii lui Kadîrov trimişi în Ucraina să lupte pentru Rusia, relatează NEXTA. Într-un video publicat pe Telegram, soldaţii trimişi de liderul cecen în Ucraina ascultă un „agent de informaţii ucrainean”, care ar fi fost luat prizonier la Mariupol, scrie Epochtimes-romania.com.

De fapt, acest „cercetaş” este Maxim – un boschetar local, alcoolic, se arată pe pagina de Facebook Vartovi Espreso, potrivit relatărilor localnicilor.

„Beţivul, pe care soldaţii lui Kadîrov îl prezintă drept soldat ucrainean luat în captivitate, s-a dovedit a fi o persoană fără adăpost. A fost recunoscut de localnici”, se arată în mesaj.

Potrivit localnicilor din Mariupol bărbatul din filmul făcut de kadîroviţi este Maxim, care înainte de război a cerut mâncare de la Biserica Mormântul lui Petru.

Pentru a fi convingători, kadîroviţii i-au desenat un tatuaj de liliac pe mâna stângă şi pe spate, care este de fapt un simbol al agenţilor de informaţii ruşi, nu al ucrainenilor, scrie un localnic, potrivit Insider Ucraina, adăugând că simbolul ofiţerilor de informaţii ucraineni este bufniţa, numindu-i înapoiaţi pe militarii ceceni.

Mesajul unui localnic din Mariupol:

Mesaj al unui localnic din Mariupol

Tatuaj pe mâna stângă a omului străzii:

Tatuaj pe mâna stânga a boschetarului

La începutul videoclipului, boschetarul a afirmat că ar fi fost capturat în noaptea de 10 aprilie în timpul „operaţiunii”. La finalul acestui „film”, soldatul cecen a menţionat că „omul însuşi a ieşit din fabrică”, că oamenii „înşişi vor să fugă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.