Primarul din Mariupol, Vadim Boychenko, a declarat, în timpul unei mese rotunde privind consecințele politice și juridice ale crimelor rusești împotriva Ucrainei, că aproape 50 de persoane au fost arse de vii într-un spital din oraș, scrie Newsweek.ro.

El a mai spus că Mariupol, care fusese în ultima vreme un simbol al dezvoltării, este acum aproape complet distrus de ocupanții ruși.

Mai mult de 90% din infrastructura orașului a fost distrusă. Dintre acestea, cel puțin 40% nu mai pot fi reconstruite.

An aerial view shows residential buildings that were damaged in the southern port city of Mariupol, Ukraine April 3. REUTERS/Pavel Klimov

„Potrivit estimărilor preliminare, numai în Mariupol, 5.000 de persoane au murit în timpul blocadei de o lună, dintre care aproximativ 210 erau copii. Trupele teroriste rusești au aruncat mai multe bombe de mare putere asupra unui spital de copii și au distrus una dintre clădirile spitalului orășenesc nr. 1. Aproximativ 50 de persoane au fost arse de vii. Teatrul Dramatic, unde până la acel moment peste 900 de persoane se ascundeau de bombardamente, a fost bombardat. Acestea sunt doar câteva exemple de distrugere intenționată a civililor din Mariupol”, a declarat primarul orașului.

Vadym Boychenko a cerut, de asemenea, țărilor UE să întărească sancțiunile împotriva Rusiei, în special să impună un embargo total asupra petrolului și gazelor rusești pentru a opri genocidul ucrainenilor.

Destroyed houses are seen in Borodyanka, in Kyiv region, Ukraine, April 5. REUTERS/Gleb Garanich

Local resident Viktoria Mukhina, 33, prepares soil as she plant tulips near an apartment building in the southern port city of Mariupol, Ukraine April 4. REUTERS/Alexander ErmochenkoA cross and a destroyed dome of a local church damaged by shelling are seen on a road in the settlement of Hostomel, outside Kyiv, Ukraine April 6.  REUTERS/Vladyslav MusiienkoFirefighters work to put out a fire in a residential apartment building after it was hit by shelling in Kyiv, Ukraine, March 15. REUTERS/Marko Djurica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.