Preşedintele Vladimir Zelenski a transmis luni un mesaj tranşant: teroarea constantă a Rusiei împotriva civililor din Ucraina arată refuzul acesteia de a negocia şi că singurele negocieri care pot aduce pacea mai aproape sunt cele privind creşterea ajutorului acordat Ucrainei, scrie Epochtimes-romania.com.

Totodată, în declaraţia sa, care este făcută la scurtă vreme după ce ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a pledat pentru negocieri cu Rusia, Zelenski a ţinut să puncteze că discursul său este adresat celor care sunt supuşi manipulării ruseşti.

„Vreau să adresez acest discurs al meu din această seară celor din lume care sunt supuşi manipulării ruseşti cu privire la presupuse negocieri. Se presupune că numai negocierile pot pune capăt acestui război terorist rusesc brutal. Vrea statul terorist pace? Evident că nu. Dovedeşte acest lucru în fiecare zi şi în fiecare noapte.”

„…Teroarea constantă împotriva civililor este un refuz clar al Rusiei de a negocia cu adevărat”, a declarat Zelenski, citat de Pravda, reamintind de loviturile Rusiei asupra oraşelor paşnice, în special Zaporojie.

„Când cineva vrea negocieri – nu face astfel de lucruri. Dar când cineva este terorist – face exact asta. Ajută într-adevăr negocierile să depăşească teroarea? Toată lumea trebuie să dea un răspuns sincer la această întrebare acum. Teroriştii sunt neutralizaţi”, a spus el.

Pravda Ucraina leagă, fără niciun echivoc, declaraţiile lui Zelenski de faptul că anterior, pe 9 octombrie, ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că negocierile cu Rusia sunt singura cale de a obţine pacea în războiul total ruso-ucrainean.

În opinia ministrului român al Apărării, „ţările lumii, NATO şi SUA” ar trebui să negocieze garanţii de securitate pentru Ucraina şi pace cu Rusia, pentru că „clasa politică din Ucraina în acest moment nu-şi poate permite să accepte o pierdere nedreaptă de teritoriu”, a scris Pravda Ucraina.