Un soldat ucrainean care luptă în prima linie împotriva rușilor, în Donbas, a transmis un mesaj emoționant românilor, prin care le mulțumește pentru tot ajutorul acordat, scrie Ziare.com.

Este de origine română, străbunicul lui fiind primarul municipiului Sighetul Marmației. Acesta a luat legătura cu Radu Hossu, căruia i-a trimis un videoclip, cu rugămintea să ajungă la cât mai mulți români.

”Bună ziua tuturor. Sunt Andrei, sunt militar ucrainean, de naționalitate română. Deci să vă spun sincer, sunt ucrainean, dar gândurile mele sunt în limba română. Vă mulțumesc tuturor pentru ajutor, pentru ajutorul pe care l-ați dat și vă spun că fiecare persoană care e aici și care știe de voi nu va uita niciodată gesturile pe care le faceți pentru noi.

Îi mulțumesc lui Radu Hossu cu care țin legătura pentru că ne ajută, foarte multe persoane nu mai au chef să vină în locuri din astea. Vreau să vă spun că, cât de repede, cu ajutorul vostru și al tuturor, vom câștiga. Oamenii noștri care sunt refugiați în România și pe care îi ajutați au un foarte mare respect”, a transmis Andrei în videoclip.

Radu Hossu a scris de asemenea pe Facebook că soldatul ucrainean i-a cerut ajutorul pentru a ajuta civilii să părăsească satele.