Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 49 spitalizate, inclusiv şase copii, în urma bombardamentelor din oraşul Zaporojie, situat în sud-estul Ucrainei, a declarat duminică guvernatorul regiunii, scrie Epochtimes-romania.com, care citează Reuters.

O clădire de nouă etaje a fost parţial distrusă peste noapte, alte cinci clădiri rezidenţiale au fost nivelate şi multe altele au fost avariate în 12 atacuri cu rachete ruseşti, a declarat Oleksandr Staruh, guvernatorul regiunii Zaporojie.

„Este posibil să fie mai multe persoane sub dărâmături”, a declarat Staruh pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „O operaţiune de salvare este în curs de desfăşurare la faţa locului. Opt persoane au fost deja salvate”.

Un oficial al oraşului, Anatoli Kurtev, declarase anterior că cel puţin 17 persoane au fost ucise când rachetele au lovit un complex de apartamente şi clădiri înalte.

Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste rapoarte.

Oraşul se află la aproximativ 125 km de o centrală nucleară ocupată de Rusia, care este cea mai mare din Europa. Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc pentru bombardamentele asupra instalaţiei administrate de Ucraina, care au avariat clădiri şi ameninţă cu un accident nuclear catastrofal.

Reamintim că recent Kremlinul a anexat, în urma unor pseudo-referendumuri, denunţate drept o farsă sinistră de către ucraineni şi Occident, un teritoriu însumând circa 18% din suprafaţa Ucrainei. La ceremonia de anexare, Putin i-a numit pe locuitorii din teritoriile anexate, printre care şi Zaporojie, „cetăţeni ruşi”.

„Locuitorii din Luhansk şi Doneţk, Herson şi Zaporojie vor deveni cetăţenii noştri pentru totdeauna”, a declarat Putin în discursul său.