Consiliul Formaţiunii Municipale (MO) „Smolninskoie” din Sankt Petersburg a decis să ceară deputaţilor din Duma de Stat să îl acuze de trădare pe preşedintele rus Vladimir Putin şi să îl demită din funcţie pentru că a lansat războiul din Ucraina, scrie Epochtimes-romania.com, care citează Meduza.

„Decizia [de a trimite cereri deputaţilor Dumei de Stat] a fost susţinută de majoritatea deputaţilor prezenţi [din Smolninskoie]”, a declarat deputatul municipalităţii Smolninskoie, Dmitri Paliuga, fără a preciza câţi deputaţi au aprobat decizia.

El a postat, de asemenea, textele deciziei şi apelului care este planificat să fie trimis deputaţilor din Duma de Stat. În el se spune că, în timpul războiului mor cetăţeni „tineri apţi de muncă” din Rusia, economia rusă suferă, NATO se extinde în est, iar Ucraina primeşte noi arme (deşi Putin a numit unul dintre obiectivele invaziei „demilitarizarea” ţării).

„Credem că decizia preşedintelui Putin de a lansa operaţiunea militară specială dăunează securităţii Rusiei şi cetăţenilor săi. În acest sens, vă solicităm, în calitate de deputat al Dumei de Stat, să faceţi o propunere de a înainta acuzaţii de trădare împotriva preşedintelui Federaţiei Ruse pentru a-l demite din funcţie”, se arată în apel. Paliuga nu a precizat câţi deputaţi urmează să o trimită.

La scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, deputaţii din Smolninskoie i-au trimis lui Vladimir Putin un apel pentru a opri războiul şi a demisiona. De asemenea, ei au vrut să organizeze un miting împotriva războiului la Sankt Petersburg, dar autorităţile oraşului nu au dat autorizaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.