Dmitri Medvedev, omul de încredere al lui Vladimir Putin, fost președinte și premier al Rusiei, a făcut marți după-amiază, pe canalul său de Telegram, afirmații de-a dreptul șocante pentru un înalt demnitar al unei mari puteri în Secolul XXI. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse a recunoscut direct că obiectivul este exterminarea ucrainenilor ca națiune, scrie Ziaristii.com.

Afirmația este surprinzătoare din mai multe motive. Medvedev era considerat, până de curând, cel mai echilibrat și mai rațional dintre membrii camarilei lui Putin. Era privit chiar un potențial succesor rezonabil al actualului dictator. În același timp, Medvedev ocupă o funcție de prim rang în Rusia, iar astfel de afirmații criminale n-au mai fost făcute în public de către un demnitar al unei mari puteri încă din Al Doilea Război Mondial.

La ora 15.30, Medvedev a postat un clip video și un mesaj redactat în cea mai pură limbă de lemn a regimurilor dictatoriale: „Sprijinul pentru Rusia Unită ca principală forță politică a țării îi conferă un avantaj competitiv important. Dar aduce, de asemenea, o mare responsabilitate pentru cetățeni. Ei trebuie să înțeleagă exact cum este implementat Programul popular în regiunile lor, să vadă nu cifre frumoase pe hârtie, ci munca reală a partidului. Trebuie să fim mai activi în toate domeniile, în special în cele inițiate de Rusia Unită (…)”.

Apoi, brusc, peste doar două minute, la ora 15.32, Medvedev a postat un mesaj șocant, încărcat de ură și frustrări, care a lăsat să se vadă pe deplin adevăratele intenții și gânduri ale regimului de la Kremlin: „Oamenii mă întreabă adesea de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc (pe ucraineni – n. red.). Sunt niște ticăloși și gunoaie. Ei vor moartea pentru noi, pentru Rusia. Și atâta timp cât sunt în viață, voi face orice pentru a-i face să dispară”.

Un alt mesaj șocant fusese postat în dimineața zilei de 16 mai, la ora 7.33, când Medvedev anunța Occidentul că Rusia va folosi „inevitabil” armele nucleare și menționa că ucrainenii vor fi „decapitați în Piața Roșie”.

Mesajul integral în care Medvedev viza componenții G7 – cele mai industrializate țări din lume:

„Elemente din declarația deloc surprinzătoare a miniștrilor de externe ai G7 la finalul reuniunii de trei zile (cu comentarii)

– Frontierele modificate ale Ucrainei nu sunt recunoscute.

Să o spunem pe șleau: țării noastre nu-i pasă de nerecunoașterea noilor frontiere de către G7, ci contează voința reală a oamenilor care trăiesc acolo. Nu uitați precedentul Kosovo, prieteni occidentali.

– Kievul va primi arme atât timp cât va fi nevoie.

Adică, G7 va continua să poarte un război secret cu Rusia în loc să se ocupe de problemele de combustibil și de alimente pentru locuitorii nemulțumiți.

– Se vor intensifica eforturile de reducere a dependenței de energia rusă, inclusiv eliminarea treptată a cărbunelui și a petrolului.

Acest lucru înseamnă că jaful cetățenilor G7 pentru a sprijini regimul corupt din Ucraina, a cărui existență nu este cunoscută de toți cetățenii săi, va continua.

– Țările G7 solicită Chinei să nu ajute Rusia să eludeze sancțiunile, să nu-i justifice acțiunile și să nu-i acorde asistență militară.

Aceasta este o continuare a interferenței directe în afacerile Chinei și un indiciu că vă putem pedepsi și pe voi, dacă este necesar.

– Vor fi luate măsuri restrictive suplimentare împotriva Moscovei.
Și am crezut că țările G7 vor oferi Rusiei asistență materială pentru denazificarea și demilitarizarea Ucrainei. Ne-am înșelat.

De asemenea, au uitat să menționeze inevitabila utilizare de către Rusia a forțelor nucleare strategice în conflict și probabila execuție a naționaliștilor ucraineni în Piața Roșie, prin decapitare. Totul este încă în curs de desfășurare“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.