Compania feroviară din Ucraina anunțase un precedent bilanț de 30 de morți și peste 100 de răniți, relatează BBC. Bilanțul atacului cu rachete rusești asupra gării din Kramatorsk a urcat la 50 de morți, dintre care cinci copii, potrivit Le Figaro.

Kramatorsk era una dintre cele mai estice gări care mai funcționa în Ucraina, iar guvernatorul din Donețk a declarat că mii de oameni se aflau acolo în acel moment, încercând să se urce în trenurile care ieșeau din zonă.

Șeful companiei feroviare ucrainene a declarat că două rachete au lovit gara. Kramatorsk era cunoscut pe scară largă ca fiind una dintre principalele rute de evacuare din estul Ucrainei. Detaliile trenurilor care părăseau orașul erau afișate de autoritățile locale.

Gara este folosită pentru a evacua civili din zonele aflate sub bombardamentele forţelor ruse.

Trei trenuri cu persoane evacuate erau blocate joi în aceeaşi regiune din Ucraina după un atac aerian asupra liniei ferate, potrivit şefului companiei feroviare ucrainene.

Oficialii ucraineni spun că forţele ruse se regrupează pentru o nouă ofensivă şi că Moscova intenţionează să ocupe un teritoriu cât mai mare din regiunea ucraineană Donbas de la graniţa cu Rusia.

Autorităţile locale din unele zone le-au cerut civililor să plece cât mai este încă posibil şi relativ sigur să facă asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.