Republica Cehă a emis o bancnotă de colecţie cu denumirea „Sláva Ukraini” (Glorie Ucrainei, n.r.), anunță nv.ua, precizând că toate veniturile acumulate în urma vânzării bancnotelor vor fi direcţionate pentru a ajuta Ucraina, scrie Epochtimes-romania.com.

Noua bancnotă a fost tipărită într-un tiraj de 20.000 de bucăţi, nefiind un mijloc de plată. Bancnota este totuşi dotată cu elemente de securitate precum coroanele locale, notează UNIAN. O bancnotă va putea fi cu cumpărată cu 2.000 de grivne (moneda ucraineană, n.r.), iar banii din vânzare vor fi folosiţi pentru ucraineni.

Designerul acestei bancnote este artistă cehă Eva Gaşkova. Pe partea din faţă a bancnotei apare Monumentul Independenţei, situat chiar în centrul Kievului, iar pe verso este înfăţişată Catedrala Sf. Sofia, deasupra căreia flutură steaguri albastre şi galbene, Ucraina fiind evidenţiată pe harta Europei.

De asemenea, menţionăm că în locul valorii nominale este indicat anul 2022. Astfel devine clar că noua bancnotă nu este un mijloc de plată, totuşi banii de colecţie au filigran şi numerotare tipografică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.