Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a spus că paradele Pride ale comunității LGBT au făcut parte din motivul pentru declanșarea invaziei asupra Ucrainei, scrie G4Media.ro, care citează CNN.

Patriarhul Kirill al Moscovei, un aliat de lungă durată al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat duminică faptul că întregul conflict din Donbas este despre „o respingere fundamentală a așa-ziselor valori care sunt oferite astăzi de cei care pretind puterea mondială”.

Este „testul” de care parte sunteți, a spus Kirill, dacă țara voastră este dispusă să organizeze parade ale mândriei gay sau nu.

„Pentru a intra în clubul acelor țări, este necesar să se organizeze o paradă a mândriei gay. Nu pentru a face o declarație politică, «suntem cu voi», nu pentru a semna niciun acord, ci pentru a organiza o paradă homosexuală. Și știm cum oamenii rezistă acestor solicitări și cum această rezistență este înăbușită cu forța”, a spus Kirill în timpul unei predici la Moscova.

Kirill a catalogat războiul drept o luptă de „semnificație metafizică”, pentru ca omenirea să urmeze legile lui Dumnezeu.

„Ceea ce se întâmplă astăzi în sfera relațiilor internaționale nu are doar semnificație politică. Vorbim despre ceva diferit și mult mai important decât politică. Vorbim despre mântuirea omului”, susține înaltul cleric.

„Dacă vedem încălcări ale Legii (lui Dumnezeu – n.r.), nu vom suporta niciodată pe cei care distrug această lege, estompând granița dintre sfințenie și păcat, și cu atât mai mult cu cei care promovează păcatul ca exemplu sau ca unul dintre modelele de comportament uman”, a afirmat Kirill.

„În jurul acestui subiect astăzi există un adevărat război”, a mai spus el.

Patriarhul Kirill este o figură religioasă importantă în Rusia, unde religia ortodoxă rusă este considerată parte integrantă a identității ruse. El a fost supus presiunilor din cadrul propriei sale biserici de la începutul războiului pentru a denunța agresiunea lui Putin, dar declarațiile sale publice de până acum nu au reușit să facă acest lucru. Dimpotrivă, limbajul lui Kirill a susținut viziunea lui Putin despre un imperiu rus spiritual și temporal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.