Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declarat că are ”un mare respect” pentru poporul ucrainean, în ciuda ”tragediei”. De asemenea, a vorbit și despre cele patru regiuni controlate parțial de ruși, scrie Ziare.com.

”Întotdeauna, și chiar și astăzi, în ciuda tragediei actuale, avem un mare respect pentru poporul ucrainean, cultura, limba, literatura ucraineană și așa mai departe. Noi o să continuăm pe drumul nostru. Vom trata cu respect tot ce ține de Ucraina. Trei milioane de ruși au origini ucrainene. Nu am făcut niciodată diferențe. Și nici nu vom face nicio diferență între ruși și ucraineni”, a afirmat Vladimir Putin.

Referitor la cele patru regiuni ucrainene controlate parțial de Rusia, pe care le-a declarat teritoriu rus, Putin a spus că se așteaptă ca situația de acolo să se „stabilizeze”.

Preşedintele Vladimir Putin a promulgat miercuri, 5 octombrie, legea care oficializează anexarea a patru regiuni din Ucraina, controlate parţial de forţele ruse, relatează agenţia oficială de presă TASS.

Anexarea vizează regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, ce reprezintă în jur de 18% din teritoriul recunoscut internaţional al Ucrainei.

În urma deciziei de miercuri a liderului de la Kremlin au fost stabiliți și noii lideri din teritoriile ocupate: Denis Pushilin – Donețk, Leonid Pasechnyk – Lugansk, Yevgeny Balitsky – Zaporojie și Vladimir Saldo – Herson.