Vitali Klitschko (50 de ani), fost campion mondial de box profesionist și actual primar al orașului Kiev, a dezvăluit că el și fratele său, Vladimir Kliciko (45 de ani), au omorât deja 6 militari ruși în acset război, deși nu și-au dorit niciodată așa ceva, scrie Ziaristii.com.

Conjunctura i-a obligat să ucidă soldați ruși, după ce Ucraina a fost invadată de Rusia la ordinul lui Vladimir Putin, spune Vitali Kliciko, preluat de Sportsmole.co.uk.

Fostul mare sportiv a fost șocat când, în urmă cu 10 zile, președintele Rusiei a ordonat trupelor sale să treacă granița, forțându-i pe civili ucraineni să-și apere casele și țara, cot la cot cu eroica lor armată.

Vitali n-a fugit din calea hoardei invadatoare, ci a rămas în capitala pe care o conduce. Alături i-a fost mereu fratele său, și el fost boxer de mare performanță.

„Suntem pregătiți să murim! Nu ne pasă cât de puternică e armata Rusiei”

Vitali Kiliciko a avut recent o intervenție televizată și la BBC News, în cadrul căreia a explicat că nu se lasă intimidat de armata rusească și că e pregătit chiar să-și dea viața pentru libertatea compatrioților săi.

„Suntem pregătiți să murim pentru țara noastră și pentru familiile noastre, pentru că este casa noastră. Nu ne pasă cât de puternică e armata Rusiei, suntem pregătiți de luptă. Stăm în fața uneia dintre cele mai puternice armate ale din lume. Ne apărăm familiile, orașul, țara și viitorul. Este o mișcare patriotică uriașă în momentul de față. Oameni bătrâni – vă puteți imagina? Doctori, actori, mulți profesioniști care nu s-au așteptat niciodată că se vor lupta, că vor avea arme în mâini. Sunt pregătiți de luptă și asta e minunat”, a declarat Vitali Kliciko, potrivit Givemesport.

Frații Vitali și Vladimir Kliciko se numără printre principalele ținte ale lui Vladimir Putin, după ce s-au poziționat printre liderii luptei anti-ruse din Ucraina.

Din 24 februarie, de când Rusia a declanșat invazia, Vitali Kliciko a pus mâna pe armă, în calitate de primar al capitalei Kiev, dar și de model mobilizator pentru populație. El a anunțat din prima zi că-și va apăra poporul alături de fratele său Vladimir, de care este nedespărțit de la izbucnirea războiului.

Frații Kliciko se află pe „lista scurtă” a lui Putin, alături de președintele Volodimir Zelenski, de câțiva miniștri și de câțica comandanți ai Armatei, pentru a fi lichidați cu prioritate, pentru a scădea moralul trupelor și al populației ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.