În toată Rusia, oameni necunoscuți au început să dea foc clădirilor comisariatelor militare. Până în prezent, au fost raportate zeci de cazuri. Acest lucru a fost declarat de Aleksei Arestovici, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Ziaristii.com.

Conform site-ului Obozrevatel.com, Arestovici a furnizat detaliile într-un interviu acordat lui Mark Feighin, activist rus pentru drepturile omului, în emisiunea acestuia de pe canalul YouTube, „Feighin Live”. Ar fi vorba de militarii recrutați în legiunea „Libertatea Rusiei”.

Duminică, 1 mai, Arestovici dezvăluia în cadrul aceleiași emisiuni că în Federația Rusă s-au constituit celule ale legiunii „Libertatea Rusiei”, care luptă pentru îndepărtarea de la putere a dictatorului criminal Vladimir Putin.

Aleksei Arestovici: „Știți că multe comisariate militare de înregistrare și înrolare sunt acum arse în toată Federația Rusă. În realitate, există deja zeci de cazuri”.

Potrivit oficialului de la Kiev, „binevoitori” anonimi lasă litera „L” pe clădirile distruse, însemnând că legiunea „Libertatea Rusiei” funcționează în comparație cu inițialele „Z” și „V” ale invadatorilor care și-au găsit sfârșitul în Ucraina.

Consilierul lui Volodimir Zelenski a asigurat că are numeroase dovezi în acest sens. I-au fost trimise astfel de poze din Federația Rusă.

Arestovici: „Au pus litera «L» peste tot, este frumos. Mi-au trimis zeci de fotografii din Rusia, unde este această litera «L». Legiunea a început să lucreze”.

Aceste acțiuni sunt puse la cale pentru a perturba mobilizarea generală în Federația Rusă, mobilizare care s-ar anunța la data de 9 mai, când Kremlinul serbează ziua victoriei împotriva nazismului, în cel de-al Doilea Război Mondial.

Arestovici: „Va fi un șoc teribil pentru armata rusă dacă oamenii care sunt reprezentanți ai legiunii «Libertatea Rusiei» vor fi chemați în rândurile lor. La urma-urmei, mulți dintre militarii săi luptă acum în Ucraina împotriva invadatorilor ruși”.

”Libertatea Rusiei” este o unitate a Forțelor Armate ale Ucrainei, formată în martie 2022 pentru a proteja țara de agresiunea teroristă a Moscovei. Pe acest model a luat ființă și legiunea cu denumire similară în Federația Rusă. Acolo s-au adunat deja sute de mii de recruți dornici să anihileze regimul diabolic construit timp de peste 20 de ani de fostul șef al KGB, Vladimir Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.