Deputatul ucrainean pro-rus Nestor Ivanovici Șufrici, care pe 18 februarie a fost bătut în direct, într-un studio TV, de un jurnalist, a fost arestat acum de Serviciul de securitate al Ucrainei pentru că ar fi furnizat armatei ruse invadatoare locații și informații despre apărarea armatei ucrainene, scrie Ziaristii.com.

Politicianului de la partidul “Pentru viață”, partid care face jocurile Rusiei, i-au fost confiscate mai multe arme.

Armele confiscate de la Nestor Șufrici:

Potrivit „Kiev Post”, deputatul ucrainean Nestor Șufrici le-ar fi divulgat rușilor pozițiile militarilor ucraineni. De aceea, el este acuzat de trădare. Pe timp de război, sunt în vigoare legi și proceduri speciale.

VIDEO: Nestor Ivanovici, luat tare de militarul care-l păzește în arest

Nestor Șufrici este parlamentar ucrainean din 1998. El s-a manifestat permanent ca un exponent al intereselor Rusiei, fiind numit deseori „trădător al Ucrainei”, deși a jurat să apere integritatea teritorială a țării al cărei demnitar este.

Au apărut și fotografii cu Nestor Șufrici legat la ochi cu o bandă neagră, precum teroriștii periculoși. Militarul care-l păzește este același care-l interoghează în clipul video.

Deputatul pro-rus, bătut de un jurnalist pro-european

Nestor Șufrici este politicianul care pe 18 februarie, cu 6 zile înainte de invazia rusă în Ucraina, a fost bătut în direct de un jurnalist, în studioul unei emisiuni TV, unde fusese invitat pentru a-și spune părerea despre tensiunile dintre Ucraina și Rusia. Șufrici a refuzat să condamne agresivitatea președintelui rus Vladimir Putin, care strânsese trupe masive la granițele Ucrainei.

Bătaia a pornit de la întrebarea adresată lui Șufrici dacă Putin este „un criminal și un pungaș”. Politicianul a replicat evaziv: “Lăsați autoritățile ucrainene să se ocupe de asta!”.

Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a intervenit acid, cu aluzie la Șufrici: „Este un agent rus chiar aici, în studio!”. Fostul premier Arseni Iațeniuk a râs și a dat din cap aprobator.

Discuția s-a tensionat, Șufrici a vorbit cinic-arogant, iar la un moment dat, jurnalistul ucrainean Iuri Butusov s-a ridicat de pe scaun, s-a apropiat de deputatul pro-rus (între ei se afla un alt invitat) și l-a lovit puternic, cu pumnul, în față.

Cei doi – Șufrici și Butusov – au căzut încleștați la podea, unde și-au împărțit multe lovituri. Încleștare a s-a încheiat după câteva zeci de secunde, cu cei doi serios șifonați, iar emisiunea a continuat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.