Turiștii ruși care își petrec vacanța în Turcia se plâng pe rețelele de socializare că au găsit pliante adresată lor cu mesajul că sejurul pe care l-au achitat va finanța producția de drone Bayraktar TB-2 ce vor fi trimise Ucrainei, scrie NewsMaker.md.

Imaginile au fost publicate pe canalul de Twitter Nexta.

„Mulțumiri din partea poporului ucrainean pentru finanțarea producției dronelor Bayraktar. În fond, taxe plătite prin recreația voastră vor merge de asemenea la producția dronelor turcești care vor fi transferate Forțelor Aeriene ale Ucrainei”, se arată în materialele promoționale primite de cetățenii ruși.

„Chiar și pe Marte dacă zburăm, și acolo ucrainenii vor umbla cu pliantele și foile lor”, este mesajul turistei nemulțumite”.

„Deși, cât de tare nu am vrea, există și un adevăr în ceea ce scrie în pliant. Turcii le-au trimis 3 sau 4 drone Bayrakatar”, îi răspunde un bărbat.

La sfârșitul lunii iunie reprezentanții companiei turcești au anunțat că vor dona Ucrainei 3 drone Bayraktar TB-2 după ce o campanie de crowdfunding demarată de un fost actor ucrainean devenit politician a reușit să strângă cei 20 de milioane de dolari necesare pentru achiziționarea lor în doar 3 zile.