Uniunea Europeană pregătește sancţiuni împotriva patriarhului Kirill al Moscovei. Anterior, Lituania a insistat să impună restricţii împotriva şefului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, scrie Epochtimes-romania.com.

Acest lucru a fost raportat de Ria Novosti, citând AFP.

„Potrivit documentului, Comisia Europeană a propus impunerea de sancţiuni împotriva şefului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill”, precizează agenţia într-un comunicat, adăugând că propunerea este făcută în cadrul celui de-al şaselea pachet de măsuri ca răspuns la operaţiunea specială rusă asupra Ucrainei.

Anterior, ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, a sugerat ca Uniunea Europeană să impună sancţiuni împotriva Patriarhului Kirill pentru susţinerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Da. O astfel de propunere există, dar cum acum există o discuţie pe poziţia comună, nu avem răspunsuri definitive dacă se poate face”, a spus ministrul.

Reamintim că patriarhul Kiril s-a remarcat prin susţinerea invaziei ruse în Ucraina. Înaltul cleric a mers până la a afirma că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni şi că doar îşi apără graniţele.

1 COMENTARIU

  1. Simbioza din totdeauna existenta intre conducatorii LAICI si cei RELIGIOSI a functionat si functioneaza[mai mult sau mai putin!] nu numai in Rusia.Sunt de parere ca o anumita colaborare trebuie sa existe ,insa pastrand distanta,protejand ceeace inseamna CREDINTA vesnica in Dumnezeu, de ceeace presupune obligatia fiecarui om de a respecta legile tarii, facute de catre oameni trecatori si muritori.In situatia cand separatia acestor doua concepte nu se respecta,inseamna ca de fapt nu se respecta niciunul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.