Vladimir Struk, primarul orașului Kreminna (18.400 de locuitori), din regiunea Lugansk, a fost găsit mort, împușcat în inimă. Anunțul a fost făcut de Anton Gherașcenko, consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei (Denis Monastîrski), pe pagina sa de Facebook, scrie Ziaristii.com.

Potrivit lui Gherașcenko, cauza preliminară a morții ar fi o împușcătură în piept, în zona inimii, scrie Ziarul de Gardă.

„Pe 01.03.2022, soția sa a depus o cerere că a fost răpit de persoane necunoscute în haine de camuflaj”, scrie Gherașcenko.

Primarul din Kreminna era un fanatic susținător al lui Vladimir Putin și al politicii acestuia de anexare a Ucrainei. De asemenea, Vladimir Struk era susținător al autoproclamatei ”Republici Populare Lugansk” (LPR), pe care o voia alipită Rusiei.

În ultima săptămână, Struk a susținut activ trupele ruse invadatoare. El încerca să atragă de partea sa și alți susținători din elita politică regională.

Struk și-a arătat public bucuria de vedea Ucraina invadată de trupele ruse „eliberatoare”.

„Un trădător al Ucrainei mai puțin!”

Anton Gherașcenko, consilierul ministrului de Interne de la Kiev, a scris pe Facebook: ”Un trădător al Ucrainei mai puțin! Vladimir Struk, fostul deputat al Consiliului Regional Lugansk, șeful OTG Kreminna, a fost găsit mort. În 2014, el a fost un susținător activ al LPR. Apoi a plecat într-o parte a regiunii Lugansk liberă de ocupația temporară și a fost ales de două ori șef al OTG Kreminetskoi. În ultima saptămână, el a adoptat în mod activ o poziție pro-rusă, făcând campanie pentru ca deputații OTG să comunice cu Federația Rusă și cu LNR. La 1 martie, soția sa a anunțat că a fost răpit de persoane necunoscute în uniforme de camuflaj. Cauza morții este o rană de foc în zona inimii”.

Momentan, nu s-a descoperit cine l-a asasinat pe Vladimir Struk.

Anton Gherașcenko a dat, cu satisfacție, unele indicii: ”Întregul aparat de stat al Ucrainei, SBU, Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura și instanțele de judecată nu au putut face nimic cu separatistul deschis Struk timp de 8 ani, deoarece avea mulți bani. Cel mai probabil, a primit sprijin din partea Federației Ruse. Dar când trupele rusești s-au apropiat la 15 km de Kreminna, Vladimir Struk a fost judecat de Tribunalului Poporului. Judecat de toți, a fost împușcat de patrioți necunoscuți, ca trădător al legilor militare. Când vom învinge, în curând, Rusia fascistă, vom curăța și vom reloca toți ofițerii de poliție și judecătorii corupți care i-au acoperit pe unii ca Struk”.

Care dintre apropiații lui Putin credeți că-l va trăda în curând?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.