22 de tanchiști ruși din Divizia 2 de Tancuri a Gărzii Tamansk, condusă de comandantul adjunct al Regimentului 1 tancuri, s-au predat joi, 3 martie, Forțelor Armate ale Ucrainei, anunță Obozrevatel.com. Aceasta este considerată una dintre unitățile de luptă de elită ale Rusiei, scrie Ziaristii.com.

Editorul-șef al site-ului Censor.NET, Iuri Butusov, a scris pe Facebook că unul dintre inamici a dezvăluit pe unde au pătruns tancurile rusești în Ucraina: printr-o breșă creată în regiunea Sumî (în nord-estul țări)i, la mică distanță de granița cu Federația Rusă.

După ce au pus mâna pe echipamentele militare rusești, soldații ucraineni i-au luat la întrebări pe invadatorii capturați. Unul dintre ei, ofițerul superior Evgheni Aleksandrovici Sagaduvov, a expus strategia mârșavă a dictatorului criminal Vladimir Putin.

Ofițerul s-a prezentat, apoi a spus că face parte din Unitatea de luptă 58198 din Orientul Îndepărtat!

Orientul Îndepărtat este o regiune geografică, geopolitică, istorică și culturală care include Asia de Nord-Est, Est și Sud-Est: o parte integrantă a conceptului geopolitic de „regiune Asia-Pacific”.

Un lucru este clar: puterea de la Kremlin a mizat în acest război, în mod special, pe trupe aduse din zonele îndepărtate ale Federației Ruse, unde nu se știa mai nimic despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. A urmat o fază de îndoctrinare intensă, în perioada exercițiilor la care au participat înainte de invazia propriu-zisă.

Când au intrat pe teritoriul Ucrainei, tanchiștii au constatat că situația e cu totul alta decât cea prezentată de conducătorii armatei ruse. Ucrainenii i-au bombardat din toate părțile, spulberând întreaga coloană de tancuri.

Dintre cei 22 de militari inamici care au scăpat cu viață, unul a fost grav rănit și transportat ulterior la spital. Într-o înregistrare video de 2 minute, filmată de un ostaș ucrainean, ofițerul prizonier Sagaduvov a declarat că a fost păcălit de conducerea de la Moscova: „Putin și guvernul lui ne-au trădat. Să nu se mai trimită aici copii! Slava Ukraini! (Trăiască Ucraina! – n. red.)”.

Care dintre apropiații lui Putin credeți că-l va trăda în curând?

View Results

Loading ... Loading ...