Un fum dens plutea vineri peste podul Crimeei, care face legatura între peninsula furata Ucrainei și Rusia, scrie Comisarul.ro.

O masina a fost filmata mergand pe langa pod si degajand un fum gros, care acoperea structura. Pe mai multe conturi de Twitter se afirma ca rusii incearca astfel sa creeze o perdea de protectie, pentru a feri podul de atacurile ucrainenilor.

Distrugerea podului de la Kerch ar fi o fapta mai mare decat scufundarea navei Moskva, ar fi un memento pentru rusi ca Crimeea este ucraineana.

In urma cu doua saptamani, Ucraina a lasat impresia ca ameninta sa atace podul construit de rusi peste Stramtoarea Kerci, care face legatura cu peninsula Crimeea, prin publicarea unor detalii ale acestei constructii, transmite vineri dpa.

Serviciile de informatii militare ucrainene au publicat detalii despre constructia podului despre care sustin ca sunt informatii oficiale rusesti, desi nu a fost imediat posibil sa se stabileasca autenticitatea documentului de aproape 300 de pagini. Acesta a fost dat publicitatii la o zi dupa ce generalul ucrainean Dmitro Marcenko a declarat ca podul va fi „tinta numarul unu” daca Kievul va obtine armele necesare. El a spus ca Moscova foloseste podul pentru a transporta provizii in Crimeea si in sudul Ucrainei.

Din 2018, acest pod, cu o lungime de 18 de kilometri, leaga peninsula Crimeea de partea continentala a Rusiei.