Soldaţii ruşi au împuşcat femei şi fete în Irpin, în apropiere de Kiev, şi apoi le-au zdrobit trupurile cu tancurile”, a declarat primarul oraşului, Alexander Markuşin, într-o înregistrare la postul german Deutsche Welle, scrie Epochtimes-romania.com.

În înregistrare, Markuşin spune că mulţi locuitori din Irpin au murit din cauza minelor, mulţi au fost împuşcaţi, inclusiv fete şi femei, iar ruşii au trecut apoi cu tancurile peste corpurile lor.

Irpin a fost recucerit vineri de ucraineni de la Rusia. Potrivit primarului, jumătate din oraş a fost distrus ca urmare a acţiunilor ruseşti.

Reamintim că Rusia este acuzată de crime îngrozitoare de război după ce în localităţile de unde s-a retras s-au găsit sute de cadavre de civili. Scenele cele mai îngrozitoare au fost în Bucha, unde pe străzi zăceau oameni cu mâinile legate la spate şi împuşcaţi. Potrivit procurorului general al Ucrainei, în orăşelele din jurul Kievului au fost găsite 410 cadavre.

Se pare că oamenii ucişi erau civili paşnici. Unii dintre ei ar fi fost şi torturaţi, alţii au fost împuşcaţi la întâmplare, în timp ce mergeau pe bicicletă sau încercau să iasă cu maşinile din oraş.

Rusia a negat orice răspundere pentru crimele din oraşe şi a susţinut că acestea au fost făcute de ucraineni, instigaţi de SUA şi NATO.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.