Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că imaginile cu civili morţi în oraşul ucrainean Bucha au fost „comandate” de Statele Unite ca parte a unui complot pentru a da vina pe Rusia, scrie Epochtimes-romania.com.

„Cine sunt maeştrii provocării? Bineînţeles că Statele Unite şi NATO”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova, într-un interviu la televiziunea de stat duminică seara târziu.

Zaharova a declarat că reacţia imediată a Occidentului faţă de imaginile cu civili morţi indică faptul că povestea a făcut parte dintr-un plan de a păta reputaţia Rusiei.

„În acest caz, mi se pare că faptul că aceste declaraţii (despre Rusia) au fost făcute în primele minute după ce au apărut aceste materiale nu lasă niciun dubiu cu privire la cine a ‘comandat’ această poveste”.

Autorităţile ucrainene au declarat, duminică, faptul că investighează posibile crime de război comise de Rusia după ce au găsit sute de cadavre, unele legate şi împuşcate de la mică distanţă, împrăştiate în oraşele din afara capitalei Kiev, după ce trupele ruseşti s-au retras din zonă.

Reamintim că după masacrul de la Bucha, unde cadavre de civili împuşcaţi zăceau presărate pe străzi, autorităţile ruse au declarat că fotografiile şi imaginile difuzate sunt o „provocare” menită să perturbe negocierile de pace dintre Moscova şi Kiev. Ministerul rus al Apărării a declarat că imaginile sunt „o altă punere în scenă a regimului de la Kiev”.

Imaginile şi fotografiile cu civili morţi împrăştiaţi prin oraş au determinat ţările occidentale să ceară pedepsirea celor responsabili de crime de război în Ucraina.

Rusia, la rândul său, a cerut ca Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite să se reunească luni pentru a discuta despre ceea ce a numit „provocarea radicalilor ucraineni” din Bucha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.