Aproximativ 1,5 milioane de seturi de uniforme militare au dispărut în regiunea Transbaikal, Orientul Îndepărtat Rus, a declarat general-locotenent Andrei Gurulev, deputat rus pentru această zonă, scrie Epochtimes-romania.com.

„Încă nu înţeleg unde au ajuns 1,5 milioane de seturi [de uniforme], care fuseseră păstrate la punctele de recepţie a personalului. Astăzi, fie avem probleme cu uniformele, fie se întâmplă altceva. Toate aceste lucruri erau acolo, unde au dispărut? Nimeni nu poate să-mi explice acest lucru în niciun fel, nicăieri!”, a menţionat Gurulev, citat de Novaya Gazeta, pe canalul său de Telegram.

Potrivit lui Gurulev, punctele de primire a personalului trebuie să fie „echipate acum pentru viitor”, astfel încât să poată primi oamenii corespunzător.

„Trebuie să punem întrebări specifice: unde [au dispărut], unde [se află acum] şi cum s-a întâmplat ca oamenii noştri recrutaţi să nu poată primi o uniformă etc.”, a adăugat generalul-locotenent.

Reamintim că, la scurt timp după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat recent mobilizarea parţială, mai multe birouri militare de înrolare şi şase clădiri ale administraţiei militare de pe teritoriul Rusiei au fost ţinta unor atacuri cu cocktailuri Molotov sau alte dispozitive incendiare, a relatat site-ul de ştiri Meduza.

Locuitorii din Republica Daghestan au intrat în conflict cu forţele de ordine în timpul protestelor organizate împotriva mobilizării de către Moscova a 300.000 de militari rezervişti. În mai multe clipuri distribuite pe reţelele de socializare pot fi văzute femei luptând împotriva poliţiei.

De asemenea, un număr tot mai mare de bărbaţi ruşi încearcă să fugă în Georgia, Uzbekistan, Kazahstan şi alte foste republici sovietice din Asia Centrală pentru a evita să fie chemaţi să lupte într-un război cu care nu sunt de acord.

În plus, există nemulţumiri publice, chiar şi în rândul oficialilor şi al comentatorilor pro-Kremlin, faţă de numărul mare de persoane neeligibile sau aparent neeligibile care au primit documentele de chemare.