Soldații ruși care au înconjurat orașul ucrainean Energodar, fără al putea captura însă, încearcă să convingă autoritățile orașului să le permită accesul pe teritoriul Centralei Nucleare Zaporizhzhia (ZNPP) ca să facă poze, după care promit să plece, transmite publicația locală Pravda.

Informația a fost făcută publică de directorul companiei Energoatom, care gestionează centrala nucleară, Petro Kotin.

„Invadatorii ruși ies și încearcă să negocieze cu liderii orașului Energodar. Ei spun că au sarcină de la șefi să ocupe orașul Energodar și Centrala Nucleară Zaporizhzhia. Ei chiar le-au spus liderilor orașului că trebuie doar să intre în oraș, să-și facă o fotografie pe fundalul centralei și să trimită un raport Ministerului Apărării, pentru propagandă că ei controlează orașul și centrală nucleară. După aceea, susțin că vor părăsi facilitățile noastre”, a relatat șeful companiei ucrainene de stat.

Compania ucraineană Energoatom a cerut oficial Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) să stabilească o „zonă de control” cu o rază de 30 de kilometri în jurul centralei nucleare, astfel încât soldații ruși să nu aibă dreptul de a opera în această zonă.

Kotin a spus că luptele și loviturile cu rachete ale ocupanților ruși în apropierea ZNPP prezintă un risc extrem de mare pentru sănătatea localnicilor și pentru mediu.

Potrivit lui Kotin, în acest moment, aproximativ 22.000 de locuitori din Energodar blochează trecerea ocupanților ruși la punctele de control amenajate la intrările în oraș.

Care dintre apropiații lui Putin credeți că-l va trăda în curând?

View Results

Loading ... Loading ...