Un analist militar rus a susţinut în direct la TV că premierul ungar Viktor Orban – considerat un susţinător al lui Putin – va trebui să decidă „în următoarele luni” dacă vrea să anexeze teritoriile ucrainene ce conţin etnici maghiari, scrie Epochtimes-romania.com.

„Obiectivul nostru este să ne asigurăm că proiectul ‘anti-Rusia’ sub forma Ucrainei moderne dispare pentru totdeauna de pe harta geopolitică a Europei.

Presupun că pentru un număr de alte state care au graniţa cu Ucraina, de exemplu Ungaria, afirmarea controlului asupra teritoriilor istorice maghiare şi salvarea celor 150.000 de etnici maghiari din Transcarpatia este probabil, de asemenea, o alegere politico-militară pe care guvernul lui Orban va trebui să o facă în următoarele luni”, a declarat analistul militar Igor Korotcenko, într-o emisiune a televiziunii Russia-1.

„Spre deosebire de Polonia, care pur şi simplu vrea să devoreze o întreagă bucată din vestul Ucrainei, aş spune că în această privinţă Ungaria se comportă onorabil, cu precizie şi responsabilitate”, a adăugat Korotcenko, reluând unul dintre laitmotivele Kremlinului care încearcă să promoveze ideea că Polonia vrea să-şi alipească o parte din Ucraina.