Home / ACTUALITATE / UE a votat tăierea banilor pentru ţările care protejează corupții sau pun în pericol statul de drept

UE a votat tăierea banilor pentru ţările care protejează corupții sau pun în pericol statul de drept

Cu 397 voturi pentru şi 158 împotrivă, parlamentarii europeni au aprobat un proiect de regulament, care prevede în esenţă, atunci când va intra în vigoare, tăierea parţială sau totală a fondurilor UE pentru acele state care pun în pericol statul de drept şi protejează corupţia. Exact ce face România de doi ani încoace, de când PSD şi ALDE au pus mâna pe putere.

Votul privind protectia bugetului UE s-a dat joi la prânz, în plenul de la Strasbourg. Ulterior, proiectul de regulament va merge la Consiliul Uniunii Europene, pentru a fi aprobat. Măsura ar urma să fie aplicată din 2021, până atunci urmând să parcurgă toate fazele procedurale, inclusiv avizul Curţii Europene de Justiţie de la Luxemburg.

Măsură a fost provocată de derapajele la democraţie apărute iniţial în Ungaria şi Polonia, dar care au devenit şi mai evidente în România aflată sub controlul lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, liderii celor două partide care controlează parlamentul şi guvernul.

Citește și ”De ce refuză Regimul Dragnea banii europeni pentru spitale si autostrazi – dacnews.net

Europarlamentarul finlandez Petri Sarvamaa (PPE), unul dintre raportori si vicepresedinte al comisiei pentru bugete, a precizat ca este nevoie de modificarea regulamentului în vederea protejării bugetului UE. „Subminarea democraţiei deschide calea pentru şubrezirea altor elemente democratice ale statului. Vor fi aceleaşi consecinţe bugetare pentru fiecare stat membru în care se constată încălcări ale democraţiei”.

În timpul dezbaterilor, comisarul european pentru buget, Gunther Oettinger, a declarat la rândul său: „ÎN CAZUL FIECĂRUI STAT, TREBUIE SĂ NE ASIGURĂM CĂ JUDECATORII, CURŢILE DE JUSTIŢIE SUNT IMPARŢIALE. DIN PUNCT DE VEDERE AL MANAGEMENTULUI BANILOR, SĂ FIE EFICIENT”.

Articolul 7 din Tratatul UE nu este o chestiune de sancţionare, ci una de protejare a banilor Uniunii Europene. Trebuie să avem un mecanism cu măsuri potrivite care va sancţiona deficienţele generalizate în ceea ce priveşte statul de drept în statele membre. Trebuie să fie proporţional cu gravitatea abaterii”, a mai spus Oettinger, citat de ziare.com. (Sursa: Ziaristii.com)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Profesorii vor avea statut de funcţionari, iar cine îi agresează poate fi acuzat de ULTRAJ

Senatul a adăugat astăzi profesorii pe lista funcționarilor care pot fi considerați victime ale ultrajului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: