Home / ACTUALITATE / Tezaurul lui Vâlcov, trădat de un pașaport expirat. Cum arată banii găsiți de procurori

Tezaurul lui Vâlcov, trădat de un pașaport expirat. Cum arată banii găsiți de procurori

Libertatea a obținut fotografia în care apar banii din șpagă ai lui Darius Vâlcov: 1,3 milioane de lei și cei 90.000 de dolari.  Descoperiți dintr-un seif, banii au fost așezați de procurori pe mai multe mese și ordonați în funcție de valoarea bancnotelor.

Perchezițiile au arătat că Darius Vâlcov, primar al Slatinei, senator, ministru al finanțelor, iar azi principalul consilier economic al Vioricăi Dăncilă, își ținea averea ascunsă și răspândită, precum narcotraficanții: cash, tablouri și lingouri din aur zidite în pereți sau ținute la prieteni. Imaginea cu banii, din 23 aprilie 2015, arată ca la perchezițiile lui Pablo Escobar!

Vâlcov a negat că ar fi tablourile și banii lui, dar ghinionul său a fost că într-unul dintre locurile unde își ținea averea, acasă la o prietenă, martoră în proces, printre tablouri a fost găsit și un pașaport expirat, pe numele lui Darius Vâlcov!

În timpuria primăvară franțuzească a anului 2013, galeriile de artă din Paris au primit un client neașteptat. Un bărbat brunet, în apropierea vârstei de 40 de ani, care nu rupea o boabă de franceză și se adresa managerilor de colecții în engleză, a cumpărat cu o frecvență neobișnuită obiecte de artă de valoare mică și medie.

Din martie și până în mai, bărbatul misterios a lăsat în galerii sume în valoare totală de jumătate de milion de euro. Numele lui este Darius Vâlcov.

Deputatul PSD Bărbulescu a predat seiful la Poliție: „E al lui Darius Vâlcov!” Pe 20 martie 2015, deputatul PSD Daniel Bărbulescu predă un seif Poliției. „E al lui Darius Vâlcov! Ne-a pus să-l mutăm dintr-un loc în altul”, spun Bărbulescu și un alt martor, B., în locuința căruia ajunsese ultima oară casa de valori.

Deputatul Bărbulescu e prietenul lui Darius Vâlcov, iar primarul i-a botezat copiii. Dar amicițiile se dizolvă în acidul fricii. E anchetă penală.

Procurorii DNA deschid seiful și consemnează:

Cu prilejul activităţii judiciare de desigilare a seifului, din data de 23.03.2015, în prezenţa apărătorilor aleşi ai inculpaţilor, s-a constatat că în el se aflau sumele de: 90.000 dolari; 1.323.850 lei; 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, iar în colet au fost identificate 3 tablouri inscripţionate Aurel Acasandrei, Jean Cocteau şi Renoir.

Sumele de bani, lingourile de aur şi tablourile au fost fotografiate în prezenţa aceloraşi persoane şi sunt prezentate în planşa fotografică din data de 23.03.2015, aflată în dosarul de urmărire penală. Darius Vâlcov a picat întrebarea cu mita la detectorul de minciuni Aceste valori nu apar în declarațiile de avere ale primarului Slatinei.

De unde are banii, aurul și tablourile?

Darius Vâlcov susține că nu-i aparțin. Vâlcov a fost pus la detectorul de minciuni şi, întrebat fiind dacă a primit mită, el a răspuns „Nu”, dar s-a constatat că „răspunsul a provocat modificări specifice comportamentului simulat”. 

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

About expresmedia.ro

Check Also

Șeful AEP vrea să dezvoltăm relații de colaborare cu Rusia în materia organizării proceselor electorale

Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, s-a întâlnit, de Ziua Unirii Principatelor Române, cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: