Home / ACTUALITATE / Tăriceanu – autorul celui mai mare jaf din banii publici de după ’89

Tăriceanu – autorul celui mai mare jaf din banii publici de după ’89

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este unul dintre cei mai înverșunați dușmani ai Justiției. El este deja trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă în favoarea făptuitorului, însă nu acesta este motivul pentru care atacă obsedant Justiția. Lui îi este teamă că procurorii îl vor înhăța într-un dosar privind poate cea mai mare hoție de după 1989: afacerile cu energie de la Hidroelectrica.

Numele lui Tăriceanu apare constant alături de cele ale afaceriștilor, cunoscuți ca „băieți deștepți”, care au avut contracte extrem de profitabile cu Hidroelectrica, prin care statul român a pierdut miliarde de dolari.

O anchetă realizată de PRO TV privind jaful de la Hidroelectrica, numită „Jaf. Și de la capăt”, pomenește deseori de numele lui Tăriceanu. Bogdan Nicolae Buzăianu, supranumit “cel mai deștept băiat din energie” este personajul principal, cel care a beneficiciat de marile hoții de la Hidroelectrica. Acesta a fost intermediarul afacerii din ’97 alături de Radu Boroianu, fostul ambasador al României în Elveția la acea dată. Radu Boroianu l-a nășit și pe Călin Popescu Tăriceanu în cea de-a 4 a căsnicie.

“Băieții au apărut din Elveția, pe ruta Buzăianu, Nicolae Bogdan Buzăianu și ambasadorul României în Elveția, Radu Boroianu”, a relatat liderul sindicaliștilor de la „Porțile de Fier”, Cristi Popescu.

Numele lui Tăriceanu apare și în afacerile cu retehnologizarea hidrocentralelor. „Ciorbea pleacă din țară și ministrul industriilor de la acea dată, Tăriceanu îl convinge pe Ulm Spineanu, care semnează ca primarul și se parafează contractul de retehnologizare cu Porțile de Fier 1”, a dezvăluit Cristi Popescu.

Citește și ”Peste 520 mil. euro pagubă adusă statului de Năstase și Tăriceanu printr-un singur contract

Deși în piața românească există expertiza în domeniu, s-a preferat o companie elvețiană, Sulzer Hydro. Aceasta își va schimba în curând numele în Va Tech Hydro și va fi preluată de grupul austriac, Andritz.

Dat afară din ALDE de Tăriceanu, Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidrolectrica, confirmă implicarea lui Tăriceanu și în această afacere: „Ăsta este motivul pentru care s-a dat cu încredințare directă de către ministrul Industriilor Tăriceanu contractul la VA Tech, credit furnizor, vin ei cu banii pentru retehnologizare. În realitate Hidroelectrica a plătit de la primul până la ultimul șfanț și l-a platit și de 2 ori mai mult, și a obținut o lucrare discutabilă”.

Tăriceanu a ținut morțiș să aibă sub control Ministerul Energiei și în guvernele Grindeanu și Tudose. Ministrul Toma Petcu provine din ALDE, iar majoritatea membrilor Consiliului de Administrație de la Hidroelectrica au fost puși numiți de ALDE.

Cu siguranță că jaful uriaș realizat la Hidroelectrica este subiectul unui/unor dosare ale procurorilor DNA, iar Tăriceanu nu are cum să nu fie în atenție, scrie aktual24.ro. Poate că acum înțelegeți de ce Tăriceanu este unul dintre cei mai înverșunați dușmani ai Justiției.

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

S-a ales praful de un dosar de evaziune de 10.000.000 lei. Procurorul a măsluit declarațiile

Un procuror a descoperit taximetrie măsluită fiscal. Apoi judecătorii au descoperit că procurorul măsluise declarații, …

9 comments

  1. Dar de afacerea CITROEN pentru Romtelecom ce spuneti ?? Sau taxe la masinile importate ? Un ramolit la conducerea tarii.

  2. A stat un an la Min. Industriilor, a dat un tun si a plecat.(din surse)

  3. Si afacerice cu zacamintele de gaze din Marea Neagra ?

  4. Si crezi ca il ba intteba cineva ce a facut acum 15 ani? Pana la un proces toate astea vor fi prescrise asa ca ……vorbarie goala

  5. Tot se vorbeste de sute de hotii de milioane de euro dar nu se ia nici o masura fura maideparte si zambesc dulce fara obraz un necajit fura o conserva sa nu more de foame imediat este hoti si are sase luni pauza el este numit hoti cel care fura milioane este POLITICIAN nu hoti .

  6. Excroacă este măta, nu dl. Președinte al Senatului României, fost Prim Ministru și deputat liberal din 1990. Este un om politic adevărat și un democrat. Degeaba îi fabricați dosare .. dar dacă stau sa ma gindesc mai bine .. sa ma pis pe tariceanu și pe tot partidul lui de corupti

  7. Asta e o aratare cum nu sa mai vazut, un nesimtit din cale afara… Ar trebui ucis cu pietre fara pic de mila!!!!!!!!

  8. SPÂNZURAT . ȘI ATÂT

  9. A retehnologizat „Hidrocentrala” cu 240 de milioane de dolari,iar sarbii cu 80 si partea lor merge mai bine.Dupa CCR oportunitatea nu poate fi anchetata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: