Gică Popescu a criticat jocul României Under 19 de la Campionatul European de fotbal, scrie Ziare.com.

Naționala a pierdut lamentabil ultimul meci cu Slovacia, 0-1, și astfel a ratat șansa de a juca barajul de calificare pentru Campionatul Mondial de fotbal U20.

Gică Popescu l-a avut în lotul României pe Nicolas, fiul său, și i-a atacat pe antrenorii lotului.

„S-a pierdut o mare oportunitate pentru a fi după mai bine de 40 de ani la o competiție importantă cum ar fi Campionatul Mondial U20. E greu să ai performanță dacă ai mentalitatea de a aborda meciuri cu mare frică, mă uitam la finalul meciului că aveam în teren, pe lângă fundași, trei mijlocași defensivi, e greu să faci performanțe când singura manieră abordată e să te aperi.

Când ai o generație cu atâta calitate cum este e păcat să ai o abordare super-defensivă, păcat de calitatea jucătorilor. După turneul final rămân cu senzația că am avut o atitudine exagerat de fricoasă, ne-a fost teamă să jucăm, dar strategia făcută pentru acest turneu, din punctul meu de vedere, a fost una greșită.

Vorbim de copii, de juniori, dacă nu îi învățăm să aibă personalitate la o vârstă fragedă e complicat să cerem după aceea la naționala mare să aibă personalitate. Abordarea a fost total greșită, prea multă calitate în acest lot din 2003 ca să nu le dai posibilitatea să joace, să atace, când o faci dacă nu o faci acum? Învață-i să joace, să aibă personalitate, că după ne trezim la echipa mare să ne țâțâie fundul când jucăm cu Muntenegru, Albania”, a declarat Gică Popescu la PRO Arena.

România a terminat pe ultimul loc grupa de la Campionatul European de fotbal U19, cu trei înfrângeri, niciun punct și doar două goluri marcate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.