Naționala de fotbal a Poloniei „nu intenţionează să joace meciul de baraj” pentru Cupa Mondială din Qatar, împotriva Rusiei, din cauza invadării Ucrainei de către trupele ruse, a anunţat, sâmbătă, preşedintele Federaţiei poloneze, care e susținut și de căpitanul echipei, super-starul Robert Lewandowski, scrie Ziaristii.com.

Meciul Rusia – Polonia, din semifinala barajului de calificare, este programat să aibă loc pe 24 martie, la Moscova.

Cinci zile mai târziu, pe 29 martie, tot la Moscova ar urma să vină învingătoarea dintre Suedia și Cehia, pentru finala barajului, în caz că Rusia va câștiga semifinala cu Polonia.

Cezary Kulesza (59 de ani), președintele Federației Poloneze de Fotbal, a scris pe Twitter: „Destul cu vorba, este timpul să acţionăm! Din cauza escaladării agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, echipa Poloniei nu intenţionează să joace meciul de play-off împotriva echipei Rusiei. Este singura decizie corectă”.

Tot pe Twitter s-a pronunțat și Robert Lewandowski (33 de ani), căpitanul naționalei poloneze, golgheterul all-time al lui Bayern München și fotbalistul numărul 1 al lumii în 2021, conform anchetei FIFA. Lewandowski a făcut apel la „solidaritate cu victimele” atacului rus. El a afirmat clar că nu ar putea juca împotriva naționalei Rusiei.

„Este decizia corectă! Nu-mi pot imagina să joc un meci cu naționala Rusiei în situația în care agresiunea armată din Ucraina continuă. Fotbaliștii și fanii ruși nu sunt responsabili pentru acest lucru, dar nu ne putem preface că nu se întâmplă nimic. Tot ceea ce este frumos în sport este opusul a ceea ce aduce războiul. Pentru toţi oamenii care preţuiesc libertatea şi pacea, acesta este un moment pentru solidaritate cu victimele agresiunii militare din Ucraina”, a scris Lewandowski.

Federaţiile celor trei ţări susceptibile de a merge în Rusia la sfârşitul lunii martie pentru play-off-urile Cupei Mondiale, Polonia (în semifinale), Suedia şi Cehia (în finală), au solicitat în comun, într-un comunicat de presă publicat joi, relocarea acestor întâlniri.

Până acum, FIFA nu a luat încă nici cea mai mică măsură împotriva Rusiei, mulţumindu-se joi să spună – prin vocea preşedintelui său, elvețianul Gianni Infantino (51 de ani) – că este „preocupată” de o situaţie „tragică şi îngrijorătoare”.

Turneul final al Campionatului Mondial va fi găzduit de Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.