Clubul ucrainean de fotbal Dinamo Kiev a anunțat, într-un comunicat, că anulează amicalul pe care urma să-l joace cu FC FCSB. Motivul acestei decizii îl reprezintă declarațiile ofensatoare și pro-rusești făcute de Gigi Becali, patronul FC FCSB. Acesta a spus că Zelenski a fost pus președinte de un miliardar „evreu” care a înființat batalionul „nazist” Azov, scrie Ziaristii.com.

Conducerea clubului Dinamo Kiev – patron este Igor Surkis – s-a simțit jignită de această atitudine. Meciul urma să se joace săptămâna viitoare, pe 20 aprilie.

În comunicatul postat de clubul ucrainean se arată: „Managementul de la Dinamo Kiev consideră că declarația lui Gigi Becali despre regimentul Azov este inadmisibilă. În aceste condiții nu vedem cum am putea găzdui acest meci amical. Acest lucru a fost deja comunicat celor de la FCSB.  Dinamo Kiev vrea să îi mulțumească lui Gigi Becali pentru că a ajutat la organizarea antrenamentelor și a găzduit echipa pe teritoriul României, dar punctează că cel mai important lucru în acest moment este independența țării. În locul meciului cu FCSB, echipa noastră va disputa un meci amical împotriva campioanei CFR Cluj“.

Declarațiile iresponsabile ale lui Gigi Becali – care își păstrează astfel linia din timpul pandemiei, când a promovat tot felul de teorii conspiraționiste și așa-zise tratamente „ascunse” de autorități – au fost făcute pe 9 aprilie, la postul România TV, al lui Sebastian Ghiță (de asemenea apropiat de propaganda rusească).

În intervenția sa, Becali a reluat teoriile propagate de ruși încă din timpul campaniei electorale din Ucraina care s-a încheiat cu alegerile câștigate de Zelenski: „Vreți să spun ce știu eu? Pe Zelenski l-a pus un mare miliardar (Igor Kolomoiski – n. red.) care are gruparea Azov. El l-a salvat pe Abramovici. L-a sunat pe Zelenski: «Eu te-am pus, salvează-l pe Abramovici!». Și Zelenski l-a sunat pe Biden și i-a zis «Iartă-l pe Abramovici!». El a făcut gruparea Azov. Ăia sunt naziștii. Miliardarul ăla e evreu și lumea se minunează că el a făcut gruparea nazistă Azov. Știu eu!“.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.