Home / ACTUALITATE / ȘOC la vârful USR! CNSAS a cerut instanței să constate că Roxana Wring a colaborat cu Securitatea

ȘOC la vârful USR! CNSAS a cerut instanței să constate că Roxana Wring a colaborat cu Securitatea

Roxana Wring își anunță DEMISIA din partid după ce CNSAS a cerut instanței să constate că a colaborat cu Securitatea!  USR anunţă că Dan Barna i-a cerut lui Wring demisia, iar aceasta a acceptat, urmând să-şi piardă mandatul în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Roxana Wring, consilier general în București din partea USR, anunță, într-o postare pe Facebook, că CNSAS a cerut instanței să constate o colaborare a sa cu Securitatea, ea precizând că va „merge în instanță și va aștepta sentința judecătorilor”. Wring anunță totodată că demisionează din USR, pierzând astfel și mandatul de consilier general, pentru că nu vrea ca „votul din CNSAS să afecteze imaginea partidului și a colegilor”.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) va transmite Curții de Apel București o acțiune, astfel încât instanța să stabilească dacă Roxana Wring, consilier CGMB, a avut sau nu calitatea de colaborator al Securității, au precizat miercuri, pentru Mediafax, surse oficiale.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, consilierii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii locali) – 1 persoană”, se arată într-un comunicat difuzat marți de CNSAS.

Astfel, potrivit surselor citate, persoana în cauză este Roxana Wring, consilier al Consiliului Municipiului București (CGMB).

După ce CNSAS depune acțiunea în instanță, va fi stabilit termen de judecată, iar ulterior magistrații vor decide, pe baza probatoriului, dacă Wring a fost sau nu colaborator al Securității.

Roxana Wring a confirmat miercuri seară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, acțiunea CNSAS, afirmând că pentru ea știrea a fost „un șoc”, nefiind invitată vreodată să dea „vreo explicație sau vreo clarificare”.

Roxana Wring povestește cum a plecat din România în 1980 dar și cum i s-a propus, pe vremea când era studentă, să intre în PCR. „Am refuzat. Am fost urmărită de Securitate”, spune ea.

„Certitudinea că Securitatea era pe urmele mele am avut-o acum câteva luni când mi-am văzut dosarul de urmărire la CNSAS. Dosar serios, în două volume. Însă am fost surprinsă să văd că am și dosar de rețea”, mai povestește Wring.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Băsescu o ironizează pe Dăncilă: ”În ce restaurant era?”. Despre Antena 3: ”E, tot o bodegă”

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, duminică seara, la Digi 24, anunţul făcut de Viorica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: