Home / POLITICĂ / Șmecherie marca Oprișan: 20.000 de euro din bani publici pe fotografia unui spital din Chicago

Șmecherie marca Oprișan: 20.000 de euro din bani publici pe fotografia unui spital din Chicago

Câțiva consilieri PNL din Consiliul Județean Vrancea au descoperit un nou șmen al baronului local Marian Oprișan (PSD). Acesta a plătit 20.000 de euro unei firme obscure pentru pseudo-proiectul viitorului Spital Județean Vrancea. În realitate, este un plagiat grosolan după fotografiile unui spital din Chicago (SUA), anunță Ziaristii.com.

Ce soartă va avea candidatul PSD la alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Proiectul viitorului spital județean, cu care Marian Oprișan se tot laudă de vreo 5 ani, este plagiat după proiectul Advocate Illinois Masonic Medical Center for Advanced Care din Chicago, statul Illinois. Cel puțin așa reiese din mapa de prezentare pe care Oprișan le-a dat-o consilierilor județeni spre aprobare, scrie realitateadevrancea.net.

Planșele de prezentare a clădirii seamănă izbitor, fapt care a atras atenția consilierilor din Opoziție. Conceptul, creat de firma Miralex din Ploiești, a costat 90.000 de lei plus TVA, adică aproape 20.000 de euro.

Adrian Crețu, consilier județean PNL, a declarat: „Pentru 20.000 de euro, o firmă a făcut foarte repede un proiect. «Foarte repede» înseamnă copierea lui după un proiect al unei firme de arhitectură din Statele Unite, proiectul spitalului Advocate Illinois Masonic Medical Center for Advanced Care, din statul Illinois. Poate de aceea, proiectul acesta nu a fost inclus inițial pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean, fiind trimis cu mai puțin de 24 de ore înainte de începerea ei”.

Un alt consilier județean de la PNL, Ovidiu Burdușa, spune că spitalul pe care promite să-l construiască Oprișan costă cu 30% mai mult decât cel din Chicago și are doar jumătate din numărul de paturi ale acestuia. „Deși trebuia construit de multă vreme, noul spital începe cu o hoție. Nimic serios, doar o nouă țeapă dată de Oprișan. Nici măcar nu are de gând să ridice spitalul; dacă voia să-l facă, nu venea cu mizeria asta”, explică Burdușa.

Contactat de realitateadevrancea.net, administratorul firmei care a întocmit „conceptul”, Mihai Marin, a reacționat cu tupeu: „Dacă soția mea se duce la coafor și-i spune coafezei: «Vreau să mă faci la păr ca Roberta Anastase!», ăsta e plagiat? Poate că e nefericită alegerea fotografiei, dar proiectul este unul mult mai amplu decât o singură fotografie. Vorbim de interiorul clădirii, de amplasament etc. Eu sunt doar administratorul firmei, nu arhitect, am fost prezent în sala Consiliului Județean Vrancea la prezentare și vă pot spune că consilierii județeni PNL exagerează un pic”.

De-a lungul timpului, înainte de campaniile electorale, baronul Oprișan a vehiculat mai multe proiecte pentru comunitate, printre care aeroport internațional, parc industrial, autostrada Moldova, pârtie de schi și spital regional. Niciunul dintre proiectele vehiculate nu a devenit realitate.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Un primar a renunțat la pensia specială prin declarație notarială: ”Este furt din buzunarele românilor”

LERTĂ! PSD vrea sa creeze un soft paralel pentru fraudarea alegerilor

CCR: Poliția Rutieră poate folosi iar radare în mașini neinscripționate și care nu sunt la vedere

Prostie și ticăloșie infinită. PSD își bate joc de 

About expresmedia.ro

Check Also

Dreptate marca PNL: Politicienii și judecătorii CCR pot cumula pensia cu salariul de la stat, ceilalți NU

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le-a prezentat membrilor Executivului, vineri seara, propunerile sale privind interzicerea cumulului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: